GDJE SE KUPATI U CRIKVENICI - NAJBOLJE PLAŽE U CRIKVENICI 1

GDJE SE KUPATI U CRIKVENICI – NAJBOLJE PLAŽE U CRIKVENICI

U srcu Kvarnera, u blizini Rijeke, nalazi se Crikvenica koja je omiljeno odredište mnogih turista, bilo da iz kopnene Hrvatske dolaze na jednodnevno kupanje ili iz daljih mjesta na vikend izlete ili dulje ljetovanje.

Sigurno je jedan od glavnih razloga tomu što Crikvenica ima prekrasne plaže na kojima će svatko moći uživati i pronaći idealnu plažu za sebe jer Crikvenička rivijera ima mnoštvo prekrasnih plaža i uvala, a mnoge od njih su romantične, a mnoge pak uređene s tuševima i brojnim sadržajima kao što su sadržaji za djecu ili ugostiteljski objekti. Donosimo najbolje plaže u Crikvenici i što sve na njima možete doživjeti, raditi i vidjeti.

PODVORSKA

Plaža Podvorska omiljena je svim generacijama što ne čudi jer je dobro uređena i ima mnoštvo sadržaja. Možete odmoriti na ležaljkama u hladu suncobrana, a potom po pijesku ili šljunku, ovisno koji vam je dio plaže draži, došetati do kristalno čistog mora. Nakon plivanja, možete se otuširati i popiti kavu u nekom obližnjem ugostiteljskom objektu ili uživati u aktivnom odmoru u odbojci na pijesku. Ako više volite prirodni hlad nego iznajmljivanje suncobrana, na ovoj plaži pronaći ćete mirisnu borovu hladovinu. Plaža je u blizini centra grada, ali možete do nje automobilom jer u blizini plaže nalazi se parking.

GDJE SE KUPATI U CRIKVENICI - NAJBOLJE PLAŽE U CRIKVENICI 2
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/podvorska-4.jpg

OMORIKA

Omorika je još jedna uređena plaža, a ona se nalazi na sjeveru Crikvenice prema Dramlju. Ova šljunčana plaža nudi pristup invalidima, kabinu za presvlačenje, tuševe, WC i ugostiteljske objekte. Na plaži se mogu iznajmiti suncobrani i ležaljke, a ima i organiziranu spasilačku službu. Na plaži se nudi usluga masaže, a u blizini je čak i trgovina s opremom za kupanje i plažu. Ima prirodnog hlada, a parking je također u blizini. Jedno što trebate ponijeti na ovu plažu je dobra volja za odmorom, a to smo sigurni da imate!

GDJE SE KUPATI U CRIKVENICI - NAJBOLJE PLAŽE U CRIKVENICI 3
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/omorika-3_0.jpg

MONTY’S DOG BEACH AND BAR

Crikvenica je poznata kao pet friendly destinacija što znači da na mnogim plažama su psi dozovljeni, ali ovo je posebna plaža za krznene prijatelje. Ova šljunčana plaža osim što nudi prostor na kojem se psi i vlasnici mogu nesmetano igrati, kupati u moru i družiti, vlasnici se ne moraju brinuti o hrani za ljubimca. Naime, na ovoj plaži vaši ljubimci mogu naručiti hranu i poslastice kao što su pseći sladoled i pseći čips, ali i vlasnici mogu popiti kavu dok gledaju kako njihovi psi veselo mašu repom i objeduju.

GDJE SE KUPATI U CRIKVENICI - NAJBOLJE PLAŽE U CRIKVENICI 4
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/pseca_plaza_montys_beach_39-001.jpg

INTERNATIONAL

International šljunčana je plaža najviše pogodna za odrasle jer je na nekim mjestima teži ulaz u more zbog kamenja, ali pogled koji se pruža s plaže ostavlja bez daha. Posebno je lijepa za noćne šetnje kada možete slušati zvuk valova i gledati zvijezde. U blizini plaže nalazi se parkiralište, a sama plaža dobro je uređena s brojnim sadržajima. Postoje kabine za presvlačenje i tuševi. U blizini plaže su ugostiteljski objekti na kojima se možete okrijepiti ili pojesti sladoled. Iako nema prirodnog hlada, možete iznajmiti suncobran i ležaljke i tako pronaći hladovinu i udobnost.

GDJE SE KUPATI U CRIKVENICI - NAJBOLJE PLAŽE U CRIKVENICI 5
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/plaza_international7.jpg

KAŠTEL

Plaža Kaštel šljunčana je plaža s ugodnim ulaskom u more na kojoj se vole kupati svi, od najmlađih do najstarijih. Djeca je posebno vole zbog trampolina na kojima mogu doživjeti nezaboravnu zabavu, ali i zbog ukusnog sladoleda. Na plaži od sadržaja postoji tuš, kabina za presvlačenje, ležaljke i suncobrani, također možete se zabaviti surfajući internetom jer postoji Wi-Fi, a možete se odlučiti i na avanturu po moru pedalinama.

GDJE SE KUPATI U CRIKVENICI - NAJBOLJE PLAŽE U CRIKVENICI 6
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/kastel-4.jpg

GRADSKO KUPALIŠTE CRIKVENICA

Kao što mu i samo ime kaže, Gradsko kupalište Crikvenica mjesto je susreta svih generacija i jedno od omiljenih kupališta i domaćih stanovnika i stranih posjetitelja. Plaža je pješčana, a na njoj možete staviti svoj ručnik i ležati na mekom pijesku ili iznajmiti ležaljke i suncobran. Uz plažu možete ručati u restoranu i pojesti za desert sladoled. Postoje tuševi i WC, a u blizini plaže je i parking. Možda i najvažnije, plaža je čista kao i more, a uz nju se nalazi igralište za djecu i dovoljno hlada.

GDJE SE KUPATI U CRIKVENICI - NAJBOLJE PLAŽE U CRIKVENICI 7
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/glavna-plaza-7.jpg

ŠAHOVSKA PLAŽA

Šahovska plaža, uz brojne sadržaje, ima šah! Radi se o velikoj šahovskoj ploči na kojoj se nalaze crne i bijele šahovske figure, pa njihovim pomicanjem možete odigrati partiju. Šah se nalazi na betonskom dijelu plaže, a odmah pored je šljunčani dio. Crikvenica je šahovska destinacija u Hrvatskoj, a trudi se godinama brendirati kao grad šaha, a od 2019. odlučili su brend osloniti i na ovu instalaciju na plaži. Osim betona, dio plaže se sastoji od stijena. Pogodna je za sve uzraste, od djece, preko odraslih do starijih. A mnogi rado uz ovu tablu šaha sjednu u obližnje ugostiteljske objekte kako bi se okrijepili ili pojedu kuglicu ukusnog sladoleda uz predivan pogled.

GDJE SE KUPATI U CRIKVENICI - NAJBOLJE PLAŽE U CRIKVENICI 8
Izvor: https://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/styles/iznajmljivaci_galerija_580_380/public/sahovska-plaza.png?itok=7EhyTeom

Sada kada znate gdje se kupati u Crikvenici i koje su to najbolje plaže, sigurno razmišljate da ih posjetite. Ako želite ovog ljeta doživjeti predivne plaže Crikvenice i upoznati ovaj grad šaha, pronađite brzo i jednostavno privatne smještaje u Crikvenici na našem portalu. Radilo se o sobi, apartmanu, studio apartmanu ili kući za odmor, sigurno ćete u ovom gradu imati predivan odmor, a na plaži nezaboravne trenutke uživanja i zabave za cijelu obitelj.