Aktivnosti i ture na Hvaru

AKTIVNOSTI I TURE NA HVARU

Pitate li se što posjetiti, gdje ići, kako se zabaviti i čime upotpuniti slobodno vrijeme tijekom odmora na Hvaru, tada ste na pravom mjestu.

Sportsko – zabavni sadržaj, vinske ceste, individualne ili vođene ture, na biciklima, pješačenjem ili brodom, ponuda aktivnosti i tura na otoku Hvaru osmišljena je za različite tipove avantura i razina zabave istodobno istražujući sve ljepote ovog otoka.

Otok Hvar možete istraživati individualno i u organiziranim grupnim turama

SPORTSKO – REKREATIVNE AKTIVNOSTI

BICIKLIZAM – bilo da ste veliki zaljubljenici u ovaj vid rekreacije ili imate namjeru koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo tijekom istraživanja Hvara, na otoku je uređeno trinaest biciklističkih staza koje su mapirane i označene, a njihova dužina je gotovo petsto kilometara. Staze su različitih zahtjevnosti i dužina, a možete ih istražiti samostalno ili organiziranim skupinama. U ponudi su: Lesina, Težačka, Malo Grablje, Sv. Nikola, Purkin Kuk, Kroz Dračevicu, Kabal, Preko vrha, Za UNESCO-M, Dubova, Humac, Deset uvala i Sućuraj.

PJEŠAČENJE I PLANINARENJE – na otoku Hvaru postoje brojne pješačke staze različitih uspona. Samo neki od primjera pješačkih staza su: Purkin kuk, Glavica, planinarenje do vrha sv. Nikole itd, do napuštenih sela kao što je Humac, kroz polja lavande…

PADOBRANSKI TANDEM SKOKOVI – omogućuju dozu adrenalina svim ljubiteljima visina i slobodnog pada koji će vam omogući predivne poglede na tirkizne hvarske uvalice.

Tandemski skokovi padobranom na Hvaru

ADRENALINSKE AKTIVNOSTI u sklopu Adventure Parka Hvar Jelsa. Dok su neke aktivnosti prilagođene individualcima, većina ih je je osmišljena za grupe, a posebice za aktivnosti u sklopu team buildinga: paintball, splatmasterm, ljudski stolni nogomet, battle archery, zoorbing football, gađanje mete sjekirom, itd.

SLOBODNO PENJANJE – na otoku Hvaru postoji barem 7 različitih lokacija penjališta sa više od 300 različitih  ruta, smjerova, različitih hvatišta i nagiba.

AKTIVNOSTI NA MORU:

  • JEDRENJE ili IZLETI SPEEDBOATOM- jednodnevni, dvodnevni ili sedmodnevni izleti charter jedrilicama ili tzv. speedboat-ima u hvarskom arhipelagu ili ture krojene po željama korisnika
Izleti brodom Hvar
  • KAYAKING I SUP – vođene ture kojima se istražuju skrivene uvale, špilje, otočići
  • PENJALICE NA MORU – riječ je o poligonima postavljenim na površini mora, a idealna su zabava za djecu i mlade.
  • RONJENJE – tečajevi ronjenja s bocom i ronjenje u hvarskom podmorju u organizaciji lokalnih ronilačkih klubova
Ronjenje na Hvaru moguće je uz pratnju lokalnog ronilačkog kluba

TURE NA HVARU

VINSKE TURE – posebice su popularne na otoku Hvaru zbog autohtonih sorti kao što su plavac mali, bogdanuša, pošip, grk itd. Moguće je individualno ili u organiziranim grupama obići vinarije Hvara i degustirati vina. Postoje također i organizirane biciklističke ture s organiziranim ručkom i degustacijom vina.

Vinske ture na otoku Hvaru

OBILAZAK POLJA LAVANDE – posebno su popularne ture tijekom svibnja i lipnja kada je lavanda u svom punom cvatu. U etno – eko selu Velom Grablju održava se krajem svibnja i lipnja višednevni Festival lavande.

TEČAJEVI KUHANJA – autohtonih hvarskih jela te mediteranskih jela u selu Velo Gravlje i na Palmižani.

OBILAZAK ULJARA – u ponudi su ture koje uključuju obilazak uljara te kušanje ulja te u ponekima i sira i pršuta lokalnih proizvođača. Također, postoje određene organizirane ture koje uključuju branje maslina.

Posjetite uljare na otoku Hvaru

OBILAZAK MODRE, ZELENE ŠPILJE I PAKLINSKIH OTOKA – popularni su tijekom ljetnih mjeseci kada postoje mnogobrojne organizirane jednodnevne ture.

INTERPRETACIJSKA TURA KROZ POVIJEST STAROG GRADA koju vodi kostimirani vodič, a otkriva znamenitosti, ali istodobno i detalje o životu Petra Hektorovića.

ORGANIZIRANI OBILAZAK BAROVA – tzv. pub crawl, a postoje organizirane ture koje traju sat vremena, a poneke i cijelu noć. Također, u ponudi postoje i party brodovi gdje se zabava odvija tijekom dana, a u večernjim satima se zajedno obilaze barovi.

Na Hvaru se rganiziraju različti partyji na brodovima

ORGANIZIRANE TURE KROZ GRAD HVAR – gdje će vam licencirani vodič ispričati sve detalje o najvažnijim spomenicima, a određene ture imaju i organizirane zajedničke ručke.

OFF ROAD/ SAFARI TURE – koje će vam omogućiti da se upoznate s ljepotama otoka kroz vožnje u terenskim vozilima.

OBILAZAK OTOKA HVARA TUK TUK-om

S obzirom da je Hvar veoma popularno odredište ljetovanja kako mnogih Hrvata, tako i stranaca, ponuda aktivnosti, događanja i organiziranih tura najbrojnija je tijekom ljetnih mjeseci. Tijekom zime, nasuprot ljetnih mjeseci, ponuda je minimalna, ako je uopće i ima, ali zato ćete moći uživati u svim ljepotama otoka bez turističke vreve i imat ćete osjećaj kao da je otok samo Vaš!