AKTIVNOSTI I MANIFESTACIJE NA OTOKU BRAČU

AKTIVNOSTI I MANIFESTACIJE NA OTOKU BRAČU

Jedan od najsunčanijih otoka u Lijepoj našoj s gotovo tri tisuće sunčanih sati godišnje, otok Brač spada u skupinu sjevernodalmatinskih otoka te je među njima najveći.

Otok Brač ima mediteransku klimu te uz sto trideset i četiri vedra dana godišnje, prirodne ljepote, bogatu kulturno-povijesnu baštinu ima sve preduvjete za bavljenje uslužnom djelatnošću odnosno, turizmom.

AKTIVNOSTI I MANIFESTACIJE NA OTOKU BRAČU 1

SPORTSKE AKTIVNOSTI NA OTOKU BRAČU

Brač je idealan otok za ljubitelje aktivnog odmora, uz prirodne ljepote, bogatu povijesno-kulturnu baštinu, aktivni odmor neće Vam biti dosadan i jednoličan.

Neke od sportskih aktivnosti na otoku Braču:

  • biciklizam – otok s dvadeset i pet uređenih biciklističkih staza, preračunato u kilometre, Brač ima tisuću dvadeset i šest kilometara staza, što ga čini otokom s najviše kilometara biciklističkih staza. Rute će Vas voditi kroz slikovita mjesta na otoku, s jedne na drugu stranu. Također, možete uživati u rutama koje prolaze pored vinograda ili se možete zaputiti do najvišeg vrha na otoku, Vidovu goru i uživati u pogledu od „milijun dolara”,… Rute većinom nose imena svetaca, a staza sveti Juraj koja povezuje otok u cijelosti duga je 180,13 kilometara i dobila je ime po zaštitniku otoka. Biciklističke rute se većinom kreću od pedesetak do sto kilometara, nadamo se da ste u formi!
BICIKLIZAM U ZIMSKIM MJESECIMA NA OTOKU BRAČU

Neke od biciklističkih ruta:

Supetar – Sutivan – Ložišća – Nerežišća – Pražnica – Pučišća – Supetar – 64,1 kilometar,

Supetar – Sutivan – Ložišća – Nerežišća – Vidova gora – Pražnica – Sumartin – Nerežišća – Supetar – 103,4 kilometra,

Aerodrom Brač – Gornji Humac – Novo Selo – Selca – Osridke – Podsmrčevik – Aerodrom Brač – 36,9 kilometara,

Bol – Murvica – Vidova gora – Murvica – Bol – 51,9 kilometara,

Bol – Vidova gora – Bol – 58,7 kilometara,…

  • Kitesurfing – je noviji ekstremni vodeni sport, u ovoj vodenoj aktivnosti se kombinira jedrenje na dasci i letenje zmajevima. Bol je idealna lokacija zbog maestrala koji puše brzinom od 15 do 25 čvorova u smjeru obale. Ako se zateknete na otoku, iskušajte se u novoj popularnoj aktivnosti na moru.
Kitesurfing na otoku Braču
  • Surfanje – također, spada pod kategoriju ekstremnih vodenih sportova, tu se kombiniraju elementi surfanja te jedrenja. Kao što smo gore spomenuli, Bol zbog svog položaja i vjetra koji tamo puše pogodna lokacija za surfanje, a mjesto je dobilo etiketu „meke hrvatskog surfanja”.
  • Ronjenje – beskrajno plavetnilo poziva Vas da zaronite te upoznate morski svijet otoka Brača. Na otoku možete otiči na neki od brojnih cjelodnevnih ili noćnih zarona, a za početnike i manje iskusne ronioce imaju u ponudi tečajeve.
ronjenje na otoku Braču

Neke od lokacija za ronjenje na otoku:

Babića stine – na dubini od pet do šest metara nalaze se mnoge male špilje te podvodne ruševine rimskih vila u kojima se nalazi bujna flora i fauna.

Golubinja špilja – špilja se nalazi na dubini od dvadeset i osam metara i u nju mogu ući dva ronioca. Špilja je sklonište brojnim rakovima i manjim ribama. U ovu špilju je najbolje zaroniti u noćnim satima.

  • Tenis – ako ste ljubitelj tenisa, onda znate što otok Brač znači za teniski svijet. Spoj prirodnih ljepota i dvadeset i šest terena čini idealnu lokaciju za uživanje u ovoj aktivnosti. Ljubitelji tenisa će svakako posjetiti jedan od terena u teniskom centu Zlatni rat.
Tenis na otoku Braču

ZABAVA NA OTOKU BRAČU

Treći po veličini otok Lijepe naše je poznata destinacija za ljubitelje dobre zabave. Ako volite adrenalin, možete se zaputiti na turu s quadom ili buggy-em.

Buggy na otoku Braču

Jedna od poznatijih tura je: Bol – etno selo Gažul – Vidova gora – Vele farska uvala – selo Murvica – Bol. Tura nudi nezaboravno iskustvo i potpuni spoj adrenalina, aktivnog odmora i prirodnih ljepota, uvjerite se sami!

Tura quadom na otoku Braču

Otok Brač može se pohvaliti s bogatim noćnim životom u ljetnim mjesecima. Ugostiteljski objekti koje možete posjetiti u popodnevnim ili večernjim satima su:

Neke od lokacija koje možete posjetiti u popodnevnim ili večernjim satima:

  • Varadero,
  • 585 club – Bol,…

Ljubitelji malo „ozbiljnije” zabave tijekom ljetnih mjeseci na otoku mogu svakog petka uživati u ribarskim večerima te vokalnim izvedbama lokalnih klapa. Jedna od najvećih i najpopularnijih manifestacija je Suptarsko lito; ova nadaleko poznata manifestacija počinje u lipnju i traje sve do rujna, a posjetitelji mogu uživati u koncertima, predstavama, izložbama, folklornim i ostalim izvedbama.

U Postiri možete svojim dolaskom podržati kulturni život malog mjesta tako što ćete posjetiti međunarodni festival kratkometražnog filma Sea Side Film Festival koji se održava svake godine u srpnju.Taman kada završi jedan festival, počinje drugi, u kolovozu ljubitelji elektroničke glazbe mogu sudjelovati na Voi’sa glazbenom festivalu.

Festival na otoku Braču

Otok Brač za svakoga posjetitelja nudi nešto, dođite i uvjerite se sami, vidimo se!