Plaže u Rovinju

5 najpoznatijih rovinjskih plaža

Rovinj je romantični istarski gradić sa starom gradskom jezgrom, brojnim šarmantnim ulicama i trgovima, ali i jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj.

Osim toga, i neke od najpoznatijih plaža istarskog poluotoka nalaze se u Rovinju i okolici. Zbog toga ga brojni posjetitelji odabiru kao svoju destinaciju za ljetovanje. Ponuda plaža je zaista velika, a mi vam donosimo pet najpoznatijih.

PLAŽA AMARIN

Plaža Amarin, na samo tri kilometra udaljenosti od centra grada, sadrži šljunčane, ali i kamene i betonirane dijelove. Zbog toga će zasigurno svatko naći mjesto koje mu savršeno odgovara. O njenoj kvaliteti govori i činjenica da je nagrađena Plavom zastavom. . Plaža je pogodna za djecu i starije zbog postepenog ulaza u more. No, ukoliko ste ljubitelj morskih aktivnosti, osim uživanja u suncu i moru, nudi i brojne popratne sadržaje. Tako zabavu možete naći u odbojci na pijesku, najmu pedalina, skutera i daski za jedrenje. Ako se pak umorite od ljetne žege i kupanja, iznad plaže može se naći velik broj restorana, barova i trgovina u sklopu turističkog naselja i kampa Amarin.

Plaža Amarin u Rovinju

UVALA LONE I KURENT

U sklopu zaštićene park šume Zlatni rt nalaze se uvale Lone i Kurent, koje ujedno slove kao jedne od najpoznatijih plaža u Rovinju. Iako su obje šljunčane, možete se i skloniti od sunca pod krošnjama stabala neposredno uz obalu. Ako pak poželite nešto „prigristi“, vjerujemo da ćete biti itekako zadovoljni ponudom njihovih snack barova. Uvala Lone, osim glavne plaže, skriva i manje, stjenovite plaže za one koji žele više privatnosti. Uz sve to, od centra Rovinja udaljena je samo petnaestak minuta hoda. Ukoliko ste avanturističkog duha ili samo želite uživati u pogledu na rovinjski arhipelag, svakako biste trebali posjetiti rt Montauro. Iako visoke i oštre stijene dopuštaju tek pokoje zgodno mjesto za ulazak u more, vjerujemo da će rt biti zanimljiv ljubiteljima free climbinga zbog velikog broja već pripremljenih staza.

Uvala Lone u Rovinju
Izvor: https://www.croatia.hr/hr-HR/dozivljaji/plaze/uvala-lone

PLAŽA PORTON BIONDI

Plaža Porton Biondi, osim što pruža pogled na prekrasnu staru gradsku jezgru Rovinja, nalazi se na samo 15 minuta hoda od centra te je postala omiljeno kupalište tamošnjih stanovnika, ali i gostiju. Nudi i površinu za sport i rekreaciju te predah od ljetne žege u obližnjim barovima. Međutim, sitni nedostatak koji ne umanjuje njenu popularnost je nedostatak prirodnog hlada, stoga se pripremite unaprijed i ponesite nešto da zaštitite glavu!

Plaža Porton Biondi Rovinj
Izvor: https://www.istra.hr/en/where-to-stay/camping-and-mobile-homes/campsites/34

PLAŽA MULINI

Plaža Mulini, novije uređena plaža, ali i ujedno i jedna od najljepših, smještena na kraju park šume Zlatni rt, svakako je zavrijedila da se istakne među pet najpopularnijih. S luksuznim beach barom za uživanje u ljetnom doručku ili laganim ručkovima, šljunčanom obalom za uživanje pod rovinjskim suncem te šetnicom koja vodi do nje, neosporno je mjesto koje hedoniste neće ostaviti ravnodušnima. Odlično je mjesto za lagana i opuštajuća ljetna popodneva, uz omiljeno piće i kratkotrajni zaborav na svakodnevne obveze.

Plaža Mulini Rovinj
Izvor: https://croatia.hr/hr-HR/dozivljaji/plaze/mulini-beach

PLAŽA MONTE

Plaža Baluota (Monte) u samom je središtu rovinjske stare gradske jezgre, u blizini crkve sv. Eufemije i glavnog gradskog trga. Karakteristična po svojoj stjenovitoj obali i dubokom ulazu u more, odličan je izbor ako se nakon prijepodnevne šetnje i razgledavanja grada poželite rashladiti i opustiti u moru. Ipak, zbog svog karakterističnog ulaza, ali i nedostatka plićaka, nije poželjna za neiskusne plivače i djecu. Ukoliko se u njenoj blizini nađete u večernjim satima, ili ste u potrazi za očaravajućim zalascima sunca i daškom večernje romantike, dio plaže preko puta otoka Katarine pružit će vam upravo ono što tražite.

Plaža Monte u Rovinju

Rovinj, zasluženo, kao jedna od najvažnijih turističkih destinacija Hrvatske, svojim ljepotama, plažama i morem, svake godine privlači brojne goste. Ako i vas ove godine put odvede upravo u Rovinj i još uvijek nemate smještaj, ne propustite pogledati ponudu na Privatni Smjestaj.hr. Rezervirajte smještaj na vrijeme i spremno dočekajte odmor.