NAJBOLJA GOLF IGRALIŠTA U EUROPI

5 NAJPOPULARNIJIH GOLF IGRALIŠTA U EUROPI

Ako ste ljubitelj golfa, među najstarijim sportovima u povijesti, zasigurno već znate neke od ovih mjesta, no za one koji ne znaju donosimo vam neka od najpopularniji golf igrališta u Europi.

GOLF IGRALIŠTE EICHENHEIM

Ako ste pravi ljubitelj golfa ovo prekrasno mjesto među Kitzbuhelskim alpama će vas ostaviti bez dala. Oko vas pogled na alpe, okruženi čarobnim zelenilom listopadne šume, potocima i stijenama, pa može li ljepša uspomena iz ovog kraja. Izniman standard daju i time što njihov teren ima 18 rupa. Naravno, u skladu sa profesionalnim terenima i golf klubom tu je i trgovina sa svim potrebnim rekvizitima i hotel Grand Tirolia. Također dostupna je izvrsna gostionica Eichenheim u kojoj se možete uživati u jelu i piću nakon guštanja u golfu. Nedavno je pripao i u skupinu „vodećih golf terena“ . Ovoj odabranoj skupini pripada 57 najboljih golf terena u Njemačkoj, Španjolskoj, Austriji i Švicarskoj.

golf teren u austriji
Izvor: https://www.mountvacationmedia.com/a/2467/w/37/o

GOLF KLUB CRANS SUR SIERRE

Smatraju ga jednim od najljepših na svijetu a smješten je u prekrasnoj dolini Rone. Svoje prvo igralište tamo su postavili pioniri golfa davne 1906. godine, od tada pomalo svi ljudi su se počeli zaljubljivati u krajolik koji je obogaćen golf terenima. Ma svatko bi poželio ovdje bar malo zaigrati. Ovaj golf klub je bio domaćin European Masters-a, neizostavnog događaja u Europi. Obogaćen je s 4 terena te je jedno od njih 4 puta proglašeno najljepšim igralištem s 9 rupa u Švicarskoj. Nalazi se na 1500 metara nadmorske visine. Organizirani su tečajevi za djecu i odrasle, a zanimljivo je da su izbacili i svoju knjigu koja je u prodaji svugdje, zove se „Historie du Golf de Crans“, a napisao ju je Pierre Ducrey.

CRANS SUR SIERRE
Izvor: https://www.top100golfcourses.com/img/courses/crans-sur-sierre_ab158f69-7eaf-4334-b264-626a2b3c99dc.jpg

SKANDINAVSKI NEW COURSE, KOPENHAGEN

Ako se nađete u posjeti Kopenhagenu, nemojte zaboraviti obići i golf igralište New Course koje se nalazi samo 25 kilometara od Kopenhagena. Svrstava se u 50 vrhunskih golf terena u Europi. Ima 36 rupa te je jedno od najživotopisnijih golf terena u Europi. Oko igrališta nalazi se 25 hektara šume. Zadivit će vas silan krajolik koji okružuje ove prekrasne golf terene te potoci koji vode do ribnjaka. Brojni golferi se ovdje rado vraćaju.

kopenhagen golf
Izvor: https://www.kgkgolf.dk/wp-content/uploads/2017/10/golf-i-morgentagen.jpg

TRALEE GOLF KLUB, IRSKA

Ovaj golf klub smješten je na krševitoj obali jugozapadne Irske. Uživat ćete u pogledu na Atlantski ocean i plažu, a zadivit će vas sigurno Pejzaž i zelenilo. Dizajnirao i izgradio ga je Arnold Palmer, a ovo mjesto je danas zaista pravi raj za one koji su se spremni iskušati u najboljim tečajevima golfa na svijetu. Ovo golf igralište nalazi se u blizini nacionalnog parka Killarney pa je svakako preporuka da ga posjetite nakon dobre igre na ovom idiličnom teniskom terenu. Kada jednom odete poželjet ćete se vratiti, baš zbog zadivljujućih obala, sa zelenim močvarama, i krasnom jugozapadnom irskom.

tralee golf klub
Izvor: https://traleegolfclub.com/images/course_gallery/1.jpg

GOLF KLUB PASSEIER MERAN

Ovaj golf teren je poznat po svom prekrasnom krajoliku i nevjerojatnom prirodnom rasporedu. Nalazi se u južnom Tirolu i idealan je za početnike, a i profesionalne igrače golfa. Bit ćete zadivljeni pejzažem Južnog Tirola, također treba spomenuti da zeleni pašnjaci, mnogobrojni ribnjaci s lopočima privlače igrače golfa iz svih dijelova svijeta. Također razni bunkeri i jezera zahtijevaju stratešku igru. Organiziraju se i razni tečajevi i škole golfa, a u ponudi imaju i najmanju žičaru u Južnom Tirolu“ Psairer Bahn“ koja vas vodi direktno do parkirališta kluba. Mislim da bi ovo mjesto zadivilo svakoga pa i one koji ne igraju golf. Prije i nakon utakmice možete uživati udobnom Golf restoranu. U ovom klupskom restoranu nude se fantastični specijaliteti, a nedavno ga je preuzeo Martin Haller i njegov tim. Goste uvijek srdačno dočekuje osoblje recepcije klupske kuće i stručni tim ProShopa. Zato zaputite se i uživajte u ljepotama ovog sporta u nezaboravnom krajoliku.

passeier meran
Izvor: https://www.1golf.eu/images/golfclubs/golf-club-passeier-meran_055178_full.jpg

Ukoliko Vam je draža Lijepa naša i želite istražiti golf igrališta na području Hrvatske, kliknite OVDJE.