5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj 1

5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj

Velika većina nas zamišlja medeni mjesec na nekoj dalekoj destinaciji koja u najmanju ruku uključuje putovanje avionom, pješčane plaže, kokosove palme i plivanje među tropskim ribicama. Putovanje u egzotične krajeve uvijek je posebna radost i omogućuje upoznavanje novih kultura, ali i različite običaje, temperamente i arhitekturu možete upoznati i u blizini. U nastavku pročitajte kojih su to 5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj.

No, nije li poanta medenog mjeseca provesti svaki trenutak s voljenom osobom i stvoriti nove uspomene daleko od svakodnevice i stresa? Sa 1244 otoka, grebena i hridi, 8 nacionalnih i 11 parkova prirode te oko 1000 dvoraca i utvrda, zašto baš Hrvatska ne bi bila destinacija vaše avanture života za pamćenje. Vjerujemo da ćete pronaći savršeno mjesto uz pomoć našeg popisa 5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj.

ODABERITE MJESTO ZA PAMĆENJE

Planiranje vjenčanja, bez obzira na broj gostiju jako je zabavno, ali i pomalo stresno, vjerujemo složit ćete se svi. Kada je riječ o planiranju medenog mjeseca, riječ je o čistoj sreći i zabavi.

Nakon silnih sati provedenih u planiranju, ponekom planu koji se nije realizirao kako ste željeli, putovanje na medeni mjesec zvuči kao zasluženi predah i „bijeg” koji svi mladenci zaslužuju. Malobrojniji su oni koji će se preko noći odlučiti koje je idealno mjesto za medeni mjesec, no svi oni koji pomno planiraju svaki trenutak bračnog putovanja pronaći će nešto veoma čarobno u cijelom procesu. Naposljetku, sve odluke donosite isključivo za vas dvoje i u svemu tome nema gostiju kojima treba ugoditi, nema probi odijela, vjenčanica, frizura i šminkanja i najvažnije – ne trebate brinuti hoće li se svi dobro zabaviti ili ne. Jer ste u ovom slučaju samo vas dvoje bitni i sve sitnice u kojima možete uživati.

Pročitajte više o putovanju u dvoje, koje je najbolje mjesto na Hrvatskoj obali.

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Naravno, nakon ceremonije vjenčanja, sigurni smo da će se svi novopečeni supružnici prvenstveno željeti odmoriti. Poanta bračnog putovanja je uživanje u svakom zajedničkom trenutku, no podjednako tako izleti i različite aktivnosti mogli bi biti baš ti koji će vam podariti uspomene kojih ćete se sa osmijehom prisjećati cijeli život. Razgledavanje monumenata i prirodnih ljepota nekako dolazi spontano, no kako dodatno upotpuniti zajedničko vrijeme? Ovisno o kraju koji odučite posjetiti, obavezno na vrijeme dogovorite objed u lokalnom agroturizmu. Jer ipak ljubav ide kroz želudac, zar ne? Ako ste ljubitelji vina, ne dopustite si da propustite posjet lokalnim vinarijama ili organizirane izlete „vinskim cestama” tog kraja. Odlučite li se za odmor uz Jadran, lokalne sirane i uljare idealno su mjesto gdje ćete ponešto saznati o proizvodnji, ali i odmah degustirati proizvode. Volite li avanture, svakako neka se na vašem itineraru pronađe adrenalinski sadržaj koji je dostupan u većini gradova ili u blizini mjesta gdje odlučite odsjesti. Barem jedan dan svog bračnog putovanja obavezno zaokružite boravkom u lokalnom wellness centru.

MEDENI MJESEC U HRVATSKOJ

Hrvatska svake godine postaje odredište sve većeg broja inozemnih mladenaca koji svoje bračno putovanje i prve uspomene braka žele stvoriti baš u Hrvatskoj. Bogata baština, prirodne ljepote koje ponekad zanemarujemo u svakodnevici, bogata i raznolika gastronomska ponuda, luksuzne ponude smještajnih objekata, sve što bi vam moglo zatrebati nalazi se u relativnoj blizini. Sve su to samo neki od razloga zašto biste baš u Hrvatskoj mogli uživati u medenom mjesecu.

U nastavku vam donosimo 5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj:

HVAR

Zašto nove uspomene ne biste stvorili baš u najstarijem gradu Hrvatske – hvarskom Stari Gradu? Pitoreskne uličice ovog povijesnog dragulja, brojni restorani u kojima će vaša nepca uživati u skladnim okusima mediteranske kuhinje, zelenilo maslinika, borove šume te šljunčane, pjeskovite ili kamenite plaže ponudit će vam ljepotu dostojnu medenog mjeseca.

Istražite raznoliku i bogatu ponudu smještajnih kapaciteta otoka Hvara

5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj 2

KRK

Želite li što prije doputovati na odredište vašeg medenog mjeseca, otok Krk mogao bi biti idealan odabir. Dobra povezanost autocestom te potom Krčkim mostom koji je od nedavno besplatan čine otok Krk jednim od najdostupnijih hrvatskih otoka. Krk, Malinska, Porat, Punat, Vrbnik i Baška ili pak  manja mjesta poput Risike, Čižića i Sv. Vid – Miholjice obiluju spmještajnim jedinicama poput apartmana i kuća za odmor koje će vam jamčiti privatnost i dašak luksuza ukoliko tragate za istim.

5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj 3

TROGIR & ČIOVO

Ako ste skloniji boravku na više lokacija tijekom odmora, razmislite o Trogiru i otoku Čiovo. Provesti medeni mjesec u gradu čija je jezgra pod zaštitom UNESCOa jamči vam uživanje u detaljima romaničkog, gotičkog, renesansnog i baroknog perioda, a i fotografije dostojne medenog mjeseca. Otok Čiovo predstavlja svojevrstan nastavak Trogira i osigurat će vam opuštanje u mediteranskoj vegetaciji, no istodobno i aktivan odmor za sve mladence koji su ljubitelji sportskih aktivnosti.

Pronađite smještaj u Trogiru ili na Čiovu koji će biti baš po vašoj mjeri.

5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj 4

POREČ

Poreč je s razlogom jedan od bisera hrvatskog turizma. Bogati spomenici poput Eufrazijeve bazilike, Romaničke kuće ili dvorac obitelji Polesini na obližnjem otoku Sv. Nikola, pomno uređene biciklističke staze i rekreacijske zone, kao i raznolika gastro-enološka ponuda poput delicija s tartufima, morskim plodovima ili lokalnih slastica poput fritula i kroštula uz čašu malvazije ili terana, zajamčit će vam ispunjenost svakog trenutka.

Sobe, apartmani s vlastitim ulazom ili pak tradicionalne, istarske kamene kuće dostupne su na Privatnom Smještaju.

5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj 5

MEĐIMURJE

Kraj obavijen zelenim obroncima, vinogradima, rijekama i termalnim obroncima, idealan je za sve mladence koji su ljubitelji prirode i aktivnog odmora nakon kojeg će se okrijepiti uz čašu vina i bogatu kontinentalnu gastro ponudu. Iako povijest ovog kraja seže u kameno doba, najveći obol tom kraju dala je plemićka obitelj Zrinski pa nikako nemojte propustiti posjetiti Stari grad Zrinskih. Ponuda smještajnih jedinica Međimurja, dostupna je klikom na link u nastavku.

5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj 6

Pronađite najbolje ideje za odmor u paru na portalu Privatni Smještaj.