Putovanja za dvoje - najbolje mjesto na hrvatskoj obali 1

Putovanja za dvoje – najbolje mjesto na hrvatskoj obali

Na prvi pogled čini se kao ono najbolje od Venecije s primjesom Toskane, no istodobno tako jedinstven i arheološki očuvan. Srednjovjekovni grad bogate kulturno – povijesne baština, romantičnog mediteranskog krajolika i zalazaka sunca koji su svakog predvečerja u drugim bojama. To su samo neki od razloga zašto je taj grad naš odabir najboljeg mjesta na hrvatskoj obali za romantično putovanje u dvoje. Kada netko pita koji grad je najbolji za putovanja za dvoje – najbolje mjesto na hrvatskoj obali, odgovor je Rovinj.

Rovinj krasi zasluženo odličje turističkog prvaka Hrvatske, a svi oni koji još nisu upoznali šarmantnost svake njegove ulice, vrijeme je da spakiraju kovčege, rezerviraju smještaj i upute se barem na vikend putovanje u Rovinj.

Saznajte kojih je to 5 najboljih destinacija za medeni mjesec u Hrvatskoj.

Putovanja za dvoje - najbolje mjesto na hrvatskoj obali 2

S obzirom na njegovu popularnost, Rovinj je najbolje posjetiti u pred ili postsezoni kada ćete s oduškom od gužve moći uživati u svim njegovim čarima, a zaista ih je mnogo.

Doza romantičnosti s primjesom bogate povijesti, inspiracija su mnogim umjetnicima kao i romantičnim dušama, stoga zasigurno nećete požaliti rezervirate li smještaj i uputite se na putovanje za dvoje u Rovinj!

Gdje za vikend? Prijedlozi romantičnih vikend putovanja u Hrvatskoj.

MJESTA KOJA NE SMIJETE PROPUSTITI U ROVINJU

Najbolje ponude Rovinja svakako su sama ljepota tog grada, pa krenimo u obilazak…

U razgledavanje krenite počevši od glavnog gradskog trga na kojemu se nalazi toranj s gradskom urom i lavom – simbolom Mletačke Republike. Svakako neka vam se na itineraru nalazi i posjet obližnjem Muzeju grada Rovinja u baroknoj palači grofova Califfi iz 17. – 18. stoljeća te Kuću o batani – tradicionalnom drvenom plovilu.

Šetnju nastavite skučenim ulicama koje vode prema crkvi Sv. Eufemije. Zavirite i u najmanju uličicu jer vas tamo očekuju najbolje ponude rovinjskih restorana ili suvenirnica. Svakako najpoznatija, nakon Carrere, ulica je Grisia koja je i svojevrsni zaštitni simbol Rovinja. Kamenom popločena skalinada u kojoj se nalaze brojne galerije i suvenirnice, privući će svakog prolaznika.

Putovanja za dvoje - najbolje mjesto na hrvatskoj obali 3

Po usponu, dočekati će vas barokna crkva sv. Eufemije koja je ujedno i zaštitnica Rovinja. Spustite li se na šetnicu podno crkve, dočekat će vas prizor u kojemu ćete željeti uživati što dulje – otočići i morsko prostranstvo. Spuštajući se prema gradskom trgu naići ćete na mnoštvo kafića koji se nalaze na samim stijenama grada, a i ne propustite neke od dobro poznatih Instagram punktova za fotografiranje!

U SKLADU S PRIRODOM

Zaljubljenicima u prirodu ornitološki rezervat u uvali Palud nudi sagledavanje ptičjeg svijeta i ostale flore i faune močvarnog svijeta, ali i tipičnog mediteranskog. Za sve ljubitelje arheologije, obližnja arheološka nalazišta Mušego i Monkodonja omogućit će vam da zavirite u svijet 2000. – 1200. godina pr. Kr.

Putovanja za dvoje - najbolje mjesto na hrvatskoj obali 4

ROVINJSKI SUTONI

Naposljetku, ne zaboravite svaki dan svog putovanja u dvoje u Rovinju zaokružiti uživanjem u zalascima sunca koji su svakog predvečerja drugih boja. Idealna mjesta za uživanje u ovim romantičnim prizorima su obližnji Limski kanal, plaža Baluota, kamenolom u park šumi Zlatni rt, Veliki mol, uspon F.bodi, šetalište Braće Gnot ili pak terasa ili balkon smještaja u kojem ćete odsjesti.

Više detalja možete potražiti na službenim stranicama Rovinja.

Putovanja za dvoje - najbolje mjesto na hrvatskoj obali 5

Grad bogate ribarske tradicije, skučenih ulica i šarenih kuća s romantičnom dušom Mediterana vrijedi posjetiti u svako doba godine, a na vama je da samo odaberete omiljenu smještajnu jedinicu i uživate u odmoru.

Pročitajte više o idejama za putovanje u paru na portalu Privatni Smještaj.