Biser Jadrana na samom jugu Dalmacije, Dubrovnik, jedan je od važnijih središta Hrvatske, kako u povijesnom tako i turističkom smislu. Zahvaljujući bogatstvu trgovine, književnosti, arhitekture i drugih grana, slava Dubrovnika seže u daleku prošlost pa ne čudi što je taj osunčani hrvatski grad danas uvršten na  UNESCO-ovu popis Svjetske baštine. Ubrojite li u tu veliku povijesnu ostavštinu i divna prirodna bogatstva, jasno je zašto je Dubrovnik samo u prošloj godini zabilježio 1.439.531 dolazaka stranih i domaćih gostiju, a apartmani u Dubrovniku i ostatak njegove ponude smještaja, čak 4.295.071 noćenja, što ga čini hrvatskim rekorderom.

Apartmani u Duborvniku

Bogatu gradsku povijest Dubrovnik priča na svakom koraku, od Onofrijeve česme do Gradskog zvonika, preko Kneževog dvora, palače Sponza i barokne crkve Sv. Vlaha pa sve do 1940 metara dugih Dubrovačkih zidina. Osim toga, brojni njegovi muzeji, festivali i karnevali dodatni su razlog zašto su apartmani i sobe u Dubrovniku puni od ljeta do zime.

One pak manje znatiželjne povijesno-kulturne baštine Dubrovnika, spoj plavih dubina mora i njegovih mnogobrojnih uvala i draga, sasvim sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Zahvaljujući iznimno ugodnoj i blagoj klimi Dubrovnik je nezaobilazna turistička destinacija tokom čitave godine, unatoč dosta visokim cijenama. Sezona kupanja u Dubrovniku otvara se već u travnju, a zahvaljujući bogatoj ponudi apartmana s bazenom u Dubrovniku, ona ostaje otvorena i nakon listopada kada se more počinje hladiti.

Pročitajte zanimljivosti i o preostalim destinacijama za odmor u Hrvatskoj. Ako Vas zanima nešto sjevernije od Dubrovnika, svakako posjetite Vodice.