Zašto je Makarska idealna ljetna destinacija?

Grad Makarska administrativno je središte 60-ak kilometara duge Makarske rivijere, a zasigurno nema osobe koja barem jednom nije ljetovala na Makarskoj rivijeri kao i u samoj Makarskoj.

Zašto smatramo da je Makarska idealna ljetna destinacija?

Zato što je Makarska u isto vrijeme i mjesto u kojem možete obiteljski odmoriti kao i destinacija za mlade željne zabave i noćnog provoda.

Zašto je Makarska idealna ljetna destinacija? 1

Ljetni sadržaji u Makarskoj

Kilometarske šetnice, čiste šljunčane plaže prepune različitog zabavnog i sportskog sadržaja te gusti hlad borova, odlike su kako Makarske tako i cijele Makarske rivijere u koju ulaze i mjesta kao što su Brela, Baška Voda, Promajna, Tučepi, Podgora, itd.

U samoj Makarskoj na raspolaganju su kilometarski duge šljunčano-pješčane plaže koje su u potpunosti natkrivene hladom okolnih drveća, dok je pristup moru postupan te stoga idealan za obitelji s malom djecom.

Duž cijele makarske plaže nalaze se ležaljke za iznajmljivanje kao i suncobrani, a šetnica koja se nalazi uz plažu prepuna je različitog zabavnog sadržaja za djecu, ugostiteljskih objekata i suvenirnica.

Isto tako, na plažama se nalaze vanjski tuševi kao i javni toaleti koji se redovno održavaju.

Uz boravak na plaži i kupanju u moru, odmor u Makarskoj možete upotpuniti sportskim aktivnostima kao što je odbojka na pijesku ili nogomet i košarka na sportskim terenima, a ljubitelji adrenalina pronaći će zabavu u mnogim vodenim sportovima i atrakcijama.

Također, tijekom ljetovanja u Makarskoj, možete jedan dan odvojiti za obilazak okolnih otoka kao i za izlet na planinu Biokovo pod čijim se okriljem smjestila Makarska.

Ako se pak poželite kulturno-povijesnih znamenitosti, makarske palače, crkvice i spomenici i trgovi bit će dovoljni kako biste pobjegli u prošlost i povijest.

Noćni život i gastro ponuda Makarske

Zašto je Makarska idealna ljetna destinacija? 2

Nekoliko noćnih klubova i diskoteka te bezbroj ugostiteljskih objekata i Lounge & Cocktail barova primamljivi su svim ljubiteljima noćnih izlazaka. Tijekom ljeta, zabava u Makarskoj traje do ranih jutarnjih sati, a žamor i smijeh odzvanja iz svakog kutka i sa svake plaže na kojima turisti iz cijelog svijeta uživaju u svom noćnom provodu.

Za one koji svoj večernji izlazak vole nadopuniti izvrsnim objedom, u Makarskoj se nalazi na desetke različitih restorana i konoba koje će goste oduševiti svojim delicijama.

Gastro ponuda je raznovrsna i prilagođena svačijem ukusu. Od ribljih jela posluženih s lokalno uzgojenim povrćem i prelivenim domaćim maslinovim uljem pa do klasičnog roštilja. Jedno jelo u Makarskoj ima poseban status, a to je makarska pašticada koju domaći ugostitelji s pravom hvale i preporučuju u svojim restoranima i konobama.

Gastro istraživači oduševit će se i domaćim pršutima, sirevima, svježe izlovljenim srdelama kao i lokalno spravljenim rakijama s aromom bilja s Biokova.

Za desert, obavezno torta makarana, ispunjena okusima i mirisima Dalmacije koji dolaze od domaćih, neprskanih citrusa i badema od lokalnih proizvođača uz još po koju slastičarsku tajnu od koje se sastoji najpoznatija poslastica Makarske rivijere.

Gdje odsjesti u Makarskoj

Zašto je Makarska idealna ljetna destinacija? 3

Smještaj možete potražiti na našem portalu, u kategoriji Apartmani u Makarskoj na kojem se nalaze desetci različitih apartmana, vila za odmor i drugih smještajnih jedinica u kojima ćete se odmoriti od cjelodnevnog uživanja na makarskim plažama i nakon noćnog provoda u makarskim noćnim klubovima i diskotekama.

Za svaku smještajnu jedinicu koja se nalazi na Privatnom smještaju možete razgledati fotografije, saznati informacije o sadržaju te preko kontakt forme dobiti odgovor je li apartman koji ste razgledali preko oglasa u željenom terminu slobodan.