Umag kao savršena ljetna destinacija

Umag se nalazi na sjeverozapadnoj obali Istre i najzapadniji je grad u Republici Hrvatskoj. Grad i okolicu krasi izrazito blaga mediteranska klima, veliki broj sunčanih dana te izvanredno čisto more u kojem se možete osvježiti već od početka svibnja. Također, Umag krase neke od najljepših plaža i uvala na jadranskoj obali koje već desetljećima privlače turiste iz cijelog svijeta. Posjetitelji Umaga oduševljavaju se i drugim prirodnim ljepotama umaške okolice, a ne smijemo zaboraviti spomenuti kako je Umag, kao i cijela Istra, must see destinacija za mnoge ljubitelje aktivnog odmora.

Da je Umag grad sporta govori i titula Europskog grada sporta koja mu je dodijeljena 2018. godine, a zahvaljujući višedesetljetnom teniskom turniru ATP Croatia Open Umag, ovaj istarski gradić upisan je u svjetske teniske destinacije.

Umag kao savršena ljetna destinacija

Umag kao savršena ljetna destinacija 1
Izvor fotografije: https://www.visit-croatia.co.uk/croatia-destinations/istria/umag/

Kao i mnoge ljetne destinacije na hrvatskoj obali Jadrana, i Umag se može pohvaliti izvanrednom čistoćom plaža, mnogobrojnim sadržajima, odličnom gastronomskom ponudom i uređenim šetnicama na kojima domaći i strani posjetitelji uživaju u svom godišnjem odmoru.

U Umagu ćete pronaći sva tri tipa plaža: šljunčane, betonske kao i pješčane plaže, od kojih su najpopularnije plaža Punta koja je jednim dijelom pješčana, a drugim betonirana ali uz male šljunčane uvale te pješčana plaža Zambratija na kojoj se nalazi i beach bar.

Uz ove dvije najpoznatije, Umag krase i mnoge druge plaže, a ne smijemo zaboraviti spomenuti i ACI marinu Umag koja posjeduje Plavu zastavicu za opremljenost i čistoću mora.

Umag je zanimljiv i ljubiteljima aktivnog odmora, te je opremljen raznim sportskim sadržajem, a jedna od najpopularnijih sportskih aktivnosti je biciklizam.

Biciklizam je popularan ne samo u Umagu već i u cijeloj Istri koja sadrži nekoliko tisuća kilometara uređenih biciklističkih staza koje prolaze kroz istarsku unutrašnjost ili pak pružaju spektakularan pogled na more budući da prolaze uz morsku obalu.

Vjerojatno najpoznatija biciklistička staza na istarskom poluotoku je Parenzana, nekadašnja trasa željezničke linije Poreč – Trst, koja je od Poreča do Motovuna spoj ceste/pruge te je na popisu svakog strastvenog ljubitelja biciklizma.

U Umagu biciklistička staza počinje u kampu park Umag, duga je oko 10 km te prolazi pored arheološkog nalazišta Sipar i istarskih vinskih cesta, a vodi do svjetionika u mjestu Savudrija.

Kao što smo već napisali, u Umagu ćete pronaći veliki broj sportskih terena na kojima možete zaigrati nogomet, košarku, rukomet, odbojku, tenis, a tu su i mnogobrojne sportske aktivnosti povezane s morem, kao recimo jedrenje, ronjenje, surfanje, skijanje na vodi, itd.

Što posjetiti tijekom boravka u Umagu?

Umag kao savršena ljetna destinacija 2
Izvor fotografije: www.umag.hr

Tijekom boravka u Umagu možete razgledati stari dio grada u kojem možete vidjeti ostatke plemenitaških kuća još iz doba antike.

Isto tako, unutar starog dijela grada nalazi se crkva sv. Roka koja potječe iz 16. stoljeća, a koja je poznata po svom oslikanom drvenom stropu iz 18. stoljeća.

Ljubitelji povijesti i arheologije mogu posjetiti i muzej grada Umaga koji je smješten u srednjovjekovnoj kuli iz 13. stoljeća i koji se također nalazi u starom dijelu Umaga.

U muzeju grada Umaga možete razgledati arheološku zbirku kao i zbirku kamenih spomenika te izložbu Rekognosciranje umaškog akvarija.

Ako se odlučite posjetiti svjetionik u Savudriji, mjestu udaljenom desetak kilometara od Umaga, na putu ćete naići na arheološko nalazište Sipar koji se nalazi na istoimenom rtu, a radi se o ostacima potopljenog rimskog grada koji je, prema pretpostavkama, u potpunosti uništen nekad tijekom 9. stoljeća.

Tijekom boravka u Umagu možete posjetiti i druga mjesta na istarskom poluotoku te bolje upoznati ovaj hrvatski biser prirode.

Gdje odsjesti u Umagu?

Smještaj tijekom boravka u Umagu možete potražiti na portalu Privatni smještaj, u rubrici Apartmani u Umagu.

Ovdje možete razgledati na desetke različitih apartmana, vila i kuća za odmor koje se nalaze u strogom centru Umaga ili na širem gradskom području.

Svaku smještajnu jedinicu možete detaljno upoznati putem mnogobrojnih fotografija interijera i eksterijera koje su postavili vlasnici apartmana, a u odabiru smještaja pomoći će vam i detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog apartmana. Tu ćete saznati smještajne kapacitete samog apartmana, što sve sadrži kao i korisne informacije o udaljenosti smještaja od plaže, centra grada, trgovine, pošte, itd.

Vlasnika možete kontaktirati putem naznačenog broja telefona ili preko kontakt forme koja se nalazi u sklopu oglasne stranice. Zahvaljujući kontakt formi možete brzo i jednostavno stupiti u kontakt s vlasnicima apartmana te se odmah raspitati je li isti slobodan u terminima koji su vam potrebni. Razgledajte ponudu apartmana u Umagu na portalu Privatni smještaj i odaberite onaj koji će zadovoljiti sve vaše zahtjeve za ugodan i bezbrižan odmor u Umagu.