Romantični vikend u Crikvenici

Poslovne i obiteljske obveze često su zapreka za redovna putovanja. Oni koji vole putovati i kojima su putovanja svojevrsni hobi, a zbog posla i obveza ne mogu biti na putu onoliko koliko bi željeli, utjehu pronalaze u getaway vikend obilascima nekih od mnogobrojnih zanimljivih destinacija na obali Jadrana ili u unutrašnjosti Hrvatske.

Jedna od takvih zanimljivih destinacija može biti i Crikvenica.

Romantični vikend u Crikvenici 1

Smještena u Kvarnerskom zaljevu, najljepšem dijelu hrvatskog primorja, Crikvenica je prava primorska rivijera u kojoj prevladava blaga klima, veliki broj sunčanih sati, bogata gastronomska ponuda i mnoštvo kulturno-povijesnih znamenitosti u samom gradu kao i u okolici.

Kako organizirati romantični vikend u Crikvenici?

Neka vaš crikvenički getaway zadovolji romansu, ljubav prema povijesti kao i ljubav prema ukusnoj klopi i dobroj kapljici.

Ako je romantični vikend organiziran u vrijeme ljetne sezone, zasigurno ćete ga začiniti boravkom na crikveničkoj plaži koja je zaslužila plavu zastavu za čistoću i urednost.

U svakom slučaju, bilo da Crikvenicu posjetite ljeti ili van sezone, nezaboravne uspomene neće izostati.

Naravno, kako biste u potpunosti uživali, prvo vam je potreban smještaj, a isti možete pronaći na stranicama Privatnog smještaja, u kategoriji Apartmani u Crikvenici.

Ovdje možete pregledati na desetke apartmana i kuća za odmor u samom centru Crikvenice ili u užem središtu tako da smo uvjereni da će potraga za romantičnim vikend gnijezdom biti veoma brzo i uspješno okončana.

Što razgledati u Crikvenici i okolici?

U samoj Crikvenici svoj romantični vikend možete obogatiti obilaskom kulturno-povijesnih znamenitosti kao što je Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, po kojoj je grad Crikvenica kasnije dobila ime, zatim Crkvu Svetog Antona, kao i Muzej grada Crikvenice u kojem se skuplja, dokumentira i proučava povijest grada Crikvenice, od prapovijesti do današnjih dana. Kako su razni vladari i civilizacije oko Crikvenice ostavljale svoj trag, nešto od toga možete pogledati na arheološkim lokalitetima rimskih iskopina, Igralište i Lokvišća.

Romantični vikend u Crikvenici možete upotpuniti i brodskim jednodnevnim izletom do susjednih otoka, a ako ste više tip putnika koji se voli držati prometnica, za svega tridesetak minuta i prelaskom preko Krčkog mosta, možete obići špilju Biserujku. Špilja će vas oduševiti svojom ljepotom i bogatstvom stalaktitima, stalagmitima i stalagnatima. Duga je oko 100 metara i jedna je od najposjećenijih špilja u Republici Hrvatskoj.

Romantični vikend u Crikvenici 2

Na putu prema špilji ili pri povratku, možete obići kasnoantičku utvrdu koja se nalazi na otočiću sv. Marko, a preko kojeg prelazi Krčki most.

Dok ste još na otoku Krku, možete obići i glagoljaške spomenike iz 12. stoljeća koji se nalaze u Omišlju, najstarijem mjestu na otoku Krku.

Ove i mnoge druge kamene spomenike možete razgledati u galeriji Lapidarij koja se nalazi u središtu mjesta, odmah uz zvonik župne Crkve Uznesenja Marijina, koja porijeklo vuče još iz 12. stoljeća. U ovoj crkvi koja se inače ističe svojom kulturno-spomeničkom važnošću nalazi se romanički, renesansni i barokni namještaj te sakralni elementi drvenog oltara iz 15. stoljeća.

Romantična večera u Crikvenici

Kakav je romantični vikend bez romantičnog obroka?

Večerati možete u mnogobrojnim crikveničkim restoranima i konobama te uživati u morskim delicijama ili domaćim ribljim specijalitetima kao što su: Crikveničke rupice,  slani vinćoli na svetojelenski ili Batudi.

Kao poslasticu možete probati krišku torte Frankopan, koja se priprema po receptu iz kuharice iz 17. st. ili pak palačinke, fritule, štrudle i druge domaće delicije.

Cijelom obroku dobro će doći i čašica domaće žlahtine iz Vinodola koja će vas osvojiti svojim mirisom i okusom.

Za kraj…

Ne odgađajte svoj romantični vikend u Crikvenici. Već danas rezervirajte smještaj preko našeg portala i krenite u planiranje getaway-a koji će vas očarati i usrećiti.