Rijeka kao idealna ljetna destinacija?

Iako je grad Rijeka prvotno bila poznata kao industrijsko i lučko središte, s vremenom Rijeka se okrenula turističkoj grani te je veoma brzo postala predvodnik turizma u Primorsko-goranskoj županiji.

Rijeka kao ljetna destinacija

Rijeka kao idealna ljetna destinacija? 1
Izvor fotografije: https://visitrijeka.hr

Rijeka je središte administrativnog i kulturnog života Kvarnera i Primorsko-goranske županije, nositeljica laskave titule Prijestolnice kulture u 2020. godini, mjesto susreta tradicionalnog i modernog te odredište mnogih domaćih i stranih gostiju.

Kao i većina gradova uz more, kao recimo Split, Makarska ili Rovinj, i Rijeka je idealna ljetna destinacija za turiste koji od svog godišnjeg ljetnog odmora žele nešto više od onog uobičajenog lješkarenja na plaži i ispijanja poslijepodnevne kave uz more.

Naravno, predah od ljetnih vrućina možete potražiti na mnogobrojnim uređenim gradskim plažama koje nude različite sadržaje, kao i na bazenskim kompleksima Kantrida koji se sastoje od četiri bazena i mnoštvom popratnog sadržaja.

No to nije sve.

Ljubitelji aktivnog odmora i ovisnici o adrenalinu će također doći na svoje ljetuju li u Rijeci.

Od biciklističkih staza i brdskog biciklizma, preko outdoor aktivnosti (kao primjerice planinarenja po uređenim i obilježenim stazama), nezaobilaznih vodenih sportova pa sve do posjete Automotodromu Grobnik i njegovim automobilskim i motociklističkim utrkama, aktivni odmor u Rijeci ne poznaje monotoniju i dosadu.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti i izvanrednu gastronomsku i enološku ponudu, fantastičan spoj mora i unutrašnjosti, simbiozu mediteranskih ribljih specijaliteta, školjki, rakova i hobotnica i gastronomske delicije unutrašnjosti: specijalitete od divljači i janjetine, uz dodatak domaćeg maslinovog ulja i drugih lokalnih začina.

Ono što daje dodatnu vrijednost ljetovanju u Rijeci su i njene kulturno-povijesne znamenitosti kao i prirodne ljepote u riječkoj okolici (primjerice, Park prirode Učka je od Rijeke udaljen manje od 30 km).

Što obići tijekom boravka u Rijeci?

Rijeka kao idealna ljetna destinacija? 2
Izvor fotografije: https://visitrijeka.hr

Nekoliko je kulturno-povijesnih znamenitosti u Rijeci koje biste trebali posjetiti i obići tijekom vašeg ljetnog odmora u ovom trećem po veličini gradu u Hrvatskoj.

Ljubitelji povijesti trebali bi posjetiti i obići Trsatske gradine, poznate i kao Trsatski kaštel, fortifikacijski objekt iz 13. stoljeća koji se nalazi na 140 metara visokom brijegu s kojeg se pruža izvanredan pogled na Rijeku i more koje oplakuje njene obale. Ovdje se nalazi i najstarije hrvatsko marijansko svetište, crkva Gospe Trsatske, a do vrha Trsata možete doći uspinjući se stubama Petra Kružića, što će biti odlična tjelesna aktivnost budući da ćete se trebati popeti uz više od 500 stepenica.

Još jednu riječku znamenitost možete vidjeti tijekom šetnje najpopularnijom riječkom ulicom, Korzom, a radi se o najpoznatijoj riječkoj građevini, Gradskom tornju sa satom, iz 17. stoljeća.

U starom dijelu grada nalazi se i Katedrala sv. Vida, jedina barokna rotonda izgrađena na tlu Hrvatske, a u blizini se nalazi i srednjovjekovna Zborna crkva, tj. Crkva Uznesenja Marijina, u kojoj se nalaze unikatni oltari i barokne štukature u svetištu.

Za kraj, vrijedan obilaska je i Astronomski centar, planetarij u kojem ćete u udobnim foteljama promatrati nebo i otkrivati tajne astronomije kao i Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca.

Gdje odsjesti u Rijeci?

Smještaj u Rijeci potražite na portalu Privatni smještaj, na stranici Apartmani u Rijeci. Ovdje ćete pronaći na desetine oglasa za iznajmljivanje raznih smještajnih jedinica, apartmana, vila te kuća za odmor.

Svaka smještajna jedinica predstavljena je kroz fotografije i s kategorijom sadržaja kao i s tekstom u kojem možete detaljnije saznati gdje se točno nalazi, koliko je daleko smještaj udaljen od glavnih gradskih atrakcija, plaže ili zračne luke kao i što sve sadrži apartman koji biste htjeli iznajmiti tijekom boravka u Rijeci. S vlasnikom smještajne jedinice možete stupiti u kontakt preko naznačenog telefonskog broja ili putem kontakt forme unutar koje možete postaviti vaš check in / out te poslati upit je li smještaj slobodan u traženim terminima.