Nestalo vam je inspiracije za novu destinaciju za godišnji odmor? Ne brinite, otkrit ćemo vam malo pitoreskno mjesto Pisak na Omiškoj rivijeri koje će vas očarati sa svojom prekrasnom prirodom, ljubaznim domaćinima, plažama i kristalno čistim morem.

Ako želite izbjeći gradsku vrevu, suhoparni hotelski smještaj i kolone ljudi te doživjeti autohtoni način življenja malog ribarskog sela i njihovih stanovnika preporučujemo vam da rezervirate na vrijeme svoj privatni smještaj u Pisku.

Popularna Makarska je udaljena 22 km, Omiš 17 kilometara, Baška Voda sa svojim poznatim plažama 13 km, a Brela samo 10.4 km.

Omiška rivijera

Južno, 5 kilometara od Omiša, prostire se Omiška rivijera, duga svega 30 kilometara koja je poznata po svojim malim ribarskim selima i mjestima od čije ljepote vam zastane dah i zbog kojih se poželite uputiti na tako dalek put. Poznata po dugoj tradiciji u turizmu, po gostoljubivosti domaćina, mnogim uvalama i plažama, odličnoj gastronomiji, povijesnoj baštini, starim maslinicima, u ovim dalmatinskim mjestima naći ćete sve što vam je potrebno za idealni godišnji odmor. Duž rivijere nalaze se mjesta Stanići, Marušići, Mimice, Lokva Rogoznica, Duće i ostala zbog kojih se turisti svake godine ponovno vraćaju i stvaraju nove uspomene.

Pisak 1
Izvor fotografije: en.wikipedia.org

Posjetite Pisak i zaljubite se u Omišku rivijeru

Kao šećer na kraju, Pisak je zadnje mjesto na Omiškoj rivijeri, udaljeno 17 kilometara južno od Omiša, ispod jadranske magistrale. Smješten u uvali, u ovom malom mjestu uz šetnicu možete birati između pješčane, stjenovite i šljunčane plaže i provesti lijeno popodne uz dobru knjigu. Poznat je po tradiciji ribarenja i vrsnim ribolovcima te vam neće biti problem kupiti svježu ribu ili morske plodove i uživati u pravom mediteranskom obroku uz njihovo vrhunsko maslinovo ulje i vino.
Možete unajmiti brodicu i odvesti se na cjelodnevni izlet na Brač ili do poznate uvale Vruja – popularno mjesto među roniocima, i tamo se okušati u ronjenju s bocama ili na dah.
Pobornici aktivnog odmora mogu uživati u morskim aktivnostima poput jedrenja, skijanja na vodi, raftinga na Cetini i ronjenja. Pisak je pravi raj za one koji žele odmoriti dušu i tijelo i skroz se distancirati od vanjskog svijeta. Tijekom ljetnih mirnih večeri posjetite konobu ili restoran gdje ćete okusiti autohtonu dalmatinsku kuhinju pripremljenu od svježih namirnica.
Zbog blizine mnogih većih gradova poput Makarske, Splita, Omiša, svi željni lekcije iz povijesti mogu posjetiti ta mjesta i naučiti više o tim poznatim odredištima.

Privatni smještaj

Iako u Pisku nema hotela, možete birati između bogatog izbora apartmana, soba i kuća za odmor. Provedite mirni ljetni odmor u jednom od najljepših mjesta na ovom dijelu Jadrana i vratite se doma s mnoštvom uspomena.