Zašto odabrati obiteljski smještaj, a ne hotelski

ZAŠTO ODABRATI OBITELJSKI SMJEŠTAJ?

Svatko tko je barem 5 puta godišnji odmor proveo izvan svog mjesta boravišta ili prebivališta, boravio je u obiteljskom smještaju koji je poznat i pod nazivom privatni smještaj.

U nastavku vam donosimo prednosti boravka u sobama, studijima, apartmanima, kućama za odmor – obiteljskom smještaju, naspram ostalih vrsta smještaja.

ODMOR S DJECOM

Iako sve više hotela nudi smještaj i ponudu sadržaja prilagođenu djeci, obiteljski smještaj poput apartmana nudi veću prostranost, slobodu i prilagođeniji je odmoru s djecom, posebice malom, no hoteli.

Privatni smještaji su najčešće prilagođeni odmoru s djecom

KUĆNI LJUBIMCI

Imate li kućnog ljubimca, onda smo sigurni da je ta životinjica postala punopravnim članom vaše obitelji. To većini znači i da je odlazak na godišnji odmor nezamisliv bez kućnog ljubimca. Mali postotak hotelskog smještaja je „pet friendly”, dok sve veći broj iznajmljivača soba, studija, apartmana i kuća za odmor dopušta boravak kućnim ljubimcima. Prilikom rezerviranja smještaja samo pripazite postoji li dodatna naplata za boravak kućnih ljubimca ili su isti dobrodošli u smještajne jedinice bez dodatnih troškova.

Odmor s kućnim ljubimcima

VLASTITI RITAM

Boravak u hotelu znači držanje pravila hotela. Da se razumijemo i u jedinicama obiteljskog/ privatnog smještaja postoje kućni redovi kojih se je potrebno držati. No, svejedno imate veću slobodu. Bilo da želite plesati cijelu noć i vratiti se u apartman u ranu zoru, skuhati obrok u kasne sate, spavati do kad želite bez da vam spremačice kucaju na vrata, uživati u piću na terasi ili pored bazena (ako ga smještaj posjeduje) sve to možete činiti kada god vam dođe želja za razliku od hotela čiji su kućni redovi u mnogočemu restriktivniji.

U obiteljskom smještaju ćete se bolje odmoriti

ZAJEDNIŠTVO JE ODLIČNO, ALI NE U SKUČENIM PROSTORIMA

OK, odlučili ste otputovati na odmor sa širom obitelji i/ili prijateljima. Prvi problem koji nastaje u hotelskim smještajima je činjenica da vjerojatno neće biti soba tog kapaciteta što znači da ćete morati rezervirati više soba, čime i troškovi rastu. Druga stvar je da i ukoliko stanete svi u jednu sobu, gdje god da se okrenete tu će biti neki član vaših obitelji ili prijatelji.

Smještaji poput apartmana ili kuća za odmor osigurat će vam uživanje u zajedničkim aktivnostima – razgovorima, smijehu, igrama, zabavi, kuhanju zajedničkih obroka, a istodobno zbog većeg broja soba i/ili prostranijeg prostora moći ćete si priuštiti onih 5 minuta za sebe.

Obiteljski smještaji su najčešće prostraniji od hotelskih soba

MANJE PRTLJAGE (AKO ŽELITE)

Većina nas prilikom odlaska na godišnji odmor ponese (puno) previše robe da slučajno ne bi nedostajalo. Broj kovčega se dodatno povećava kada se na odmor putuje s djecom. No, za razliku od hotelskih smještaja, mnoštvo jedinica obiteljskog smještaja ima i perilicu rublja. Time, ukoliko ne želite ne morate nositi „rezervnu odjeću”, već biti praktični i oprati ukoliko se koji komad uprlja.

Na odmor možete ponijeti manje prtljage i oprati sve što se uprlja

LUKSUZ

Kada govorimo luksuz ne mislimo isključivo na opremljenost. Premda, kako bi se smještaji istaknuli naspram konkurencije, iznajmljivači sve više ulažu u izgled smještajnih jedinica i opremljenost. Stoga, boravak u apartmanima i/ili kućama za odmor možda vam može osigurati dašak estetskog luksuza, no ono što će vam zasigurno priuštiti je luksuz uživanja u pogledu na zelenilo, more, planinu…ovisno o kojoj destinaciji je riječ.

Osjetite dašak luksuza i u pogledima koji se pružaju iz smještajnih jedinica

UŠTEDA

Tijekom boravka u hotelu, vrlo vjerojatno ćete objedovati u restoranima i provesti više vremena po kafićima, no što bi to bilo da odsjedate u jedinicama obiteljskog smještaja.

Prilikom rezerviranja apartmana primjerice, obroke možete kuhati sami sukladno vašem budžetu, a to će vam samo po sebi uštedjeti mnogo novca. Također, u apartmanskim smještajnim jedinicama i/ili kućama za odmor može boraviti veći broj ljudi, te kada se podijele troškovi smještaja dolazimo do – uštede naspram većine hotelskog smještaja.

Uživajte u zajedničkom pripremanju obroka i tako uštedite

RAZMAZITE SE

Recimo da ste odlučili rezervirati kuću za odmor. Mnoge kuće za odmor posjeduju mnoštvo sadržaja koje većina nas nama u svojim domovima. Hidromasažne kade, unutarnji/ vanjski bazen, soba za igre, ležaljke u vrtu, vanjski roštilj, kamin, kućno kino, trampolin, dječje igralište, samo su neki od sadržaja koje mnoge kuće za odmor u Hrvatskoj posjeduju. Planirate li svoj godišnji odmor na vrijeme i rezervirate li smještaj u terminu koji vam odgovara, popunite li maksimalan broj gostiju kuće za odmor, planirate li financijski unaprijed troškove godišnjeg odmora, taj luksuz nije ni tako nedostižan.

Opustite se u bazenu, sauni, hidromasažnom bazenu ili bilo kojem luksuznom dodatku kuća za odmor

Sada kada znate barem neke od prednosti obiteljskog smještaja, na vama je da donesete odluku. Želite li udobnost, prostranost i uštedu koju osigurava većina obiteljskih smještaja ili želite uživati u prednostima hotelskog smještaja kao što su doručci, svakodnevna čišćenja soba i ino, izvažite prednosti jednog i drugog i tako ćete najjednostavnije donijeti odluku koja vrsta smještaja je idealna za vas.