TOP TRI LOKACIJE ZA OBITELJSKI ODMOR U KONTINENTALNOJ HRVATSKOJ

TOP TRI LOKACIJE ZA OBITELJSKI ODMOR U KONTINENTALNOJ HRVATSKOJ

Obiteljski odmor možete provesti u „bajci na dlanu” odnosno, kontinentalnoj Hrvatskoj. U nastavku otkrijte tri lokacije pogodne za uživanje u obiteljskom odmoru!

Tri regije u kojima možete provesti obiteljski odmor:

 • Zagorje,
 • Lika,
 • Slavonija.

KRAPINA LOKACIJA STVORENA ZA OBITELJSKI ODMOR

U Hrvatskom Zagorju imate mogućnost „vremeplova” možete krenuti na nezaboravno putovanje evolucijom od velikog praska i postanka svijeta, muzeja, raskošnih dvoraca ili jednostavno uživati u prirodi i seoskim imanjima.

Na svega pedesetak kilometara od glavno grada Zagreba, smjestila se je Krapina. Ovo mjesto prepoznatljivo je kao jedno od najvećih paleontoloških nalazišta na „Starom” kontinentu. Vrijeme s obitelji možete provesti na zabavan i edukativan način u Muzeju krapinskih neandertalaca koji je svoja vrata otvorio 2010. godine, a nalazi se između dva brda, Hušnjakova i Josipovac te samom svojom pojavom podsjeća na polušpilju u kojoj su nekada živjeli naši predci.

Ovaj jedinstveni muzej u Hrvatskoj krije originalne meteore, rekonstrukcije neandertalaca, rijetke izloške fosila, replike dinosaura,… odnosno, možete vidjeti postavke posvećene neandertalcima te povijesti Zemlje od samog početka pa sve do sadašnjih vremena.

Također, muzej svojim multimedijalnim sadržajem sve posjetitelje vraća sto trideset godina u nazad, mali i veliki posjetitelji uživat će. Zasigurno ćete stvoriti lijepe uspomene u ovom zagorskom mjestu!

OBITELJSKI ODMOR U ADRENALINSKOM PARKU U „SRCU” LIKE

Ljubitelji obiteljskog aktivnog odmora na svježem gorskom zraku mogu se zaputiti u srce Like. Obitelji sklone uživanju u adrenalinu od malih nogu mogu posjetiti Likos, adrenalinski park u neposrednoj blizini centra Gospića. Adrenalinski park pogodan je za obiteljska druženja, proslave,…

U Likosu imate na raspolaganju uživanje u:

 • splatmasteru – odnosno, paintballu koji je pogodan za djecu i odrasle.
 • Ziplineu – koji se proteže iznad rijeke te nakon dvjesto metara završava u susjednoj šumi, korisnici postižu brzinu do pedeset kilometara na sat.
 • Kajakarenju – možete birati hoćete li biti ograničeni vremenom ili želite „sve vrijeme svijeta”. Lagano veslanje rijekom Likom uz kraće pauze traje tri do četiri sata; a kajakarenje rijekom Novčicom nije ograničeno jer teče kroz sam adrenalinski park.
 • Streličarstvo – možete se iskušati u gađanju lukom i strijelom, bacanju sjekira te tako višak energije izbaciti iz sebe.
 • Ljudski stolni nogomet – u ovoj igri sami zamjenjujete figurice, a sama igra se odvija na terenu 10×5 te se igra u dva tima po pet članova.
 • Stijenama za penjanje – umjetna stijena visoka je dvanaest metara te je pogodna za početnike te iskusne penjače.
 • SUP-anje kanjonom Like – ovaj vodeni sport omogućava Vam aktivan odmor u čarima netaknute Like.
 • Rekreativno jahanje – druženje s pitomim konjima, uživanje u prekrasnom pogledu na Velebit, najpopularnije ture su u suton!

OBITELJSKI ODMOR U SLAVONIJI

Ako Vas put odvede u ravnu Slavoniju, nezaobilazna postaja je najveći zoološki vrt u Hrvatskoj koji se prostire na jedanaest hektara. Osječki zoološki vrt osnovan je davne tisuću devetsto pedeset i pete godine, nalazi se u oazi zelenila i svježeg zraka na lijevoj obali Drave.

Ovo je još jedna od idealnih lokacija za provođenje kvalitetnog vremena u prirodi s obitelji. Do samog vrta možete doći pješice, automobilom ili kompom koja vozi svakih dvadesetak minuta.

U samom zoološkom vrtu možete vidjeti razne: sisavce, ptice, gmazove, ribe, paukove, vodozemce,… Djeca će sigurno biti oduševljena mogućnošću sudjelovanja u edukativnim programima u kojima na zanimljiv način stječu osnovna znanja o biologiji životinja i njihovih staništa te poticanje na stvaranje pozitivnih stavova prema životinjama i samoj prirodi.

Ako niste imali plan gdje da provedete slobodno vrijeme s djecom, nadam se da smo Vam barem malo pomogli u odabiru idealne lokacije za stvaranje novih uspomena koje ostaju čitav život. Uživajte u prirodi i društvu!