TOP 10 NAJPOZNATIJIH PLAŽA NA JADRANU 1

TOP 10 NAJPOZNATIJIH PLAŽA NA JADRANU

Kako je ljeto svakim danom sve bliže, ne možemo prestati razmišljati o plažama, moru i suncu. Nakon ugodnog odmora u apartmanu, najteži je izbor odabrati neku od prekrasnih plaža na kojoj bismo proveli dan. Donosimo top 10 najpoznatijih plaža na Jadranu koje se ističu svojim posebnostima i ljepotom, a možda se neka od njih nalazi baš u blizini mjesta gdje ljetujete ove godine, a ako još niste odlučili gdje ljetovati, ove predivne plaže mogu vam biti inspiracija, a smještaj možete rezervirati na našem portalu.

ZLATNI RAT

Na popisu najpoznatijih plaža na Jadranu uvijek je plaža Zlatni rat u Bolu na otoku Braču koja nije samo poznata među domaćim stanovništvom, već u svjetskim razmjerima. Plaža to duguje svom specifičnom obliku koji se stalno mijenja zbog utjecaja valova, a mjerenja pokazuju da je plaža svake godine sve dulja. Od centra Bola plaža je udaljena 20-ak minuta hoda popločenom šetnicom.

TOP 10 NAJPOZNATIJIH PLAŽA NA JADRANU 2
Izvor: Pixabay/ Dieter

KRALJIČINA PLAŽA NIN

Kraljičina plaža kod Nina popularno je mjesto, prema legendi, još iz vremena prvog hrvatskog kralja Tomislava čijoj se ženi jako svidjela ova plaža i blagodati ljekovitog blata koje se nalazi na plaži. Upravo zbog žene kralja Tomislava, Jelene, ova plaža nosi ime Kraljičina plaža. Dužina od 3 kilometra čini je najdužom pješčanom plažom u Hrvatskoj. Plitko more i očaravajući pogled na Velebit privlače brojne posjetitelje.

STINIVA

Stiniva je najpoznatija uvala otoka Visa zatvorena između dvije kamene litice između kojih je prolaz od četiri metra i pruža uski pogled na more. Pristup plaži nije baš jednostavan jer se do nje spušta strmom i povremeno teškom kozjom stazom, ali to ne sprječava da ova šljunčana plaža zbog svojeg posebnog izgleda bude jedna od najpoznatijih na Jadranu.

TOP 10 NAJPOZNATIJIH PLAŽA NA JADRANU 4
Izvor: Unsplash/ Pero Vojkovic

SAKARUN DUGI OTOK

Zbog prekrasnog plavog mora i bijelog pijeska često Sakarun uspoređuju s Karibima ili Bahamima, ali ovaj dragulj mora i pijeska, ipak se nalazi na Jadranu. Sakarun je plaža na sjeverozapadu Dugog otoka duljine 300-tinjak metara. Okružena je borovom šumom, a pogodna je za obitelji s djecom jer je ulaz u more dugo plitak. Iako ima pogled na otvoreno more, zaštićena je zaljevom i zbog toga je more toplije.

RAJSKA PLAŽA LOPAR RAB

Lopar se može pohvaliti da je njihova Rajska plaža veoma često na popisima najljepših jadranskih ili mediteranskih plaža. Rajska plaža je pješčana plaža duga 1,5 kilometar i nudi brojne sadržaje posjetiteljima kao što su ležaljke i suncobrani, baldahine, barovi s ponudom koktela i pića te ugostiteljski objekti u kojima se može ručati, večerati ili pojesti nešto na brzinu. Na plaži se nalazi i teren za odbojku, a ljubitelji sportova na vodi mogu iznajmiti pedaline, SUP-ove, kajake ili jet-skijeve.

PASJAČA

Šljunčana plaža južno od Popovića u Konavlima je Pasjača i jedna je od popularnijih plaža na društvenim mrežama jer ju okružuje specifičan i prekrasan krajolik. Plaža se nalazi ispod strmih litica, a do nje se dolazi stepenicama koje se dosta strme i usječene u stijenu, pa su još jedno fotogenično mjesto vezano za ovu plažu. S puta do plaže i sa same plaže pružaju se očaravajući pogledi na otvoreno more.

TOP 10 NAJPOZNATIJIH PLAŽA NA JADRANU 7
Izvor: Unsplash/ Akos Santa

ZRĆE

Plaža Zrće je jedna od najpopularnijih hrvatskih plaža, ne samo zbog ljepote, već zato što je i mjesto najbolje zabave na Jadranu, pa se često naziva i hrvatskom Ibizom. Zrće je šljunčana plaža, s mogućnošću raznih zabavnih i sportskih sadržaja, a klubovi s najpoznatijim svjetskim DJ-evima omogućuju da zabava na Zrću nikad ne prestaje.

PLAŽA BANJE DUBROVNIK

Plaža Banje u Dubrovniku je samo dvije minute hoda udaljena od Starog grada, a s nje se pruža predivan pogled na otok Lokrum i na Stari grad. Na plaži se nerijetko mogu sresti poznate osobe koje odmaraju u Dubrovniku i rado posjete ovu plažu s očaravajućim pogledom. Plaža je pješčano-šljunčana, a osim kupanja i sunčanja, moguće je zaigrati odbojku na pijesku ili picigin.

TOP 10 NAJPOZNATIJIH PLAŽA NA JADRANU 9
Izvor: Unsplash/ Hans-Jurgen Weinhardt

NUGAL

Nugal je plaža na Makarskoj rivijeri idealna za sve koji vole plaže okružene liticama i šumom s očaravajućim pogledom na tirkizno more. Upravo zbog okruženosti liticama i privatnosti koje pružaju Nugal je plaža na kojoj su česti nudisti. Do plaže najbolje je doći pješice kroz borovu šumu ili brdom, a od gradske luke potrebno je 20-ak minuta hoda. Za boravak na ovoj plaži opremite se suncobranom i s dovoljno hrane i vode jer nema okolnih ugostiteljskih objekata.

TOP 10 NAJPOZNATIJIH PLAŽA NA JADRANU 10
Izvor: Unsplash/ Ante Hamersmit

HAVAJSKA PLAŽA

Šljunčana Havajska plaža ne nalazi se na Havajima, već u slikovitoj Puli, na poluotoku Verudela uz tirkizno more i zelenilo okružena liticama. Plaža je ime dobila po ponešto većim valovima nego su uobičajeni na pulskim plažama, ali nisu toliko veliki da se ne možete mirno odmarati i uživati na plaži i u moru. Zbog jednostavnog ulaza u more plaža je pogodna za djecu, ali i za avanturiste koji mogu skakati s obližnjih stijena u more.

TOP 10 NAJPOZNATIJIH PLAŽA NA JADRANU 11
Izvor: https://www.pulacroatia.net/wp-content/uploads/2015/06/Hawaiian-Cove-Beach-Pula-2.jpg

Nakon ovog popisa 10 najpoznatijih plaža na Jadranu, ostaje mnoštvo inspiracije za ideje gdje ljetovati ove godine, ako to još niste odlučili. Ako tražite privatni smještaj na hrvatskoj obali, možete ga pronaći i rezervirati na našem portalu.

Ako iznajmljujete apartmane, studio apartmane, sobe i kuće za odmor u Hrvatskoj, besplatno ih možete oglasiti na našem portalu.