SAVJETI ZA ODABIR IDEALNOG SMJEŠTAJA U HRVATSKOJ 1

SAVJETI ZA ODABIR IDEALNOG SMJEŠTAJA U HRVATSKOJ

Odabir idealnog smještaja za godišnji odmor uzbudljiv je, ali ponekad i težak zadatak. Bez preciznog planiranja, određivanja budžeta, odabira lokacije, željenih sadržaja u smještaju i ostalih kriterija, lako se izgubiti u mnoštvu smještaja koji nude puno pogodnosti.

Ako želite ljetovati na očaravajućoj hrvatskoj obali, možete rezervirati privatne smještaje apartmane, studio apartmane, sobe i kuće za odmor na našem portalu brzo i jednostavno s alatima koji će vam olakšati izbor. U nastavku pročitajte savjete kako jednostavno odabrati idealni smještaj u Hrvatskoj.

ODABERITE DESTINACIJU

Najprikladniji smještaji su uvijek tamo gdje želimo otputovati jer kad nam se ispuni želja gdje želimo ljetovati, u svakom smještaju možemo opuštenije uživati. More, plaža, kultura, priroda i kvalitetan smještaj čine najvažnije stavke svakog ljetovanja. Ako pak niste sigurni gdje biste ljetovali ove godine ili gdje biste voljeli sljedeće otputovati u Hrvatskoj, možete se inspirirati na našem blogu u rubrici Ideje za putovanja.

SAVJETI ZA ODABIR IDEALNOG SMJEŠTAJA U HRVATSKOJ 2
Izvor: PrivatniSmjestaj.hr

REGISTRIRAJTE SE

Nakon odabira destinacije, ostaje samo rezervacija smještaja. Za početak, savjetujemo da se registrirate na naš portal kako biste lakše pretraživali i odlučili koji smještaj je idealan za vas. Registracija je jednostavna tako što na PrivatniSmjestajhr u gornjem desnom kutu pronađete tri crtice i nakon klika na njih odaberete Registracija. Možete se registrirati putem Facebooka, Googlea ili samostalno upisati e-mail i lozinku. Registracija vam omogućuje da smještaje koji vam se sviđaju označite kao omiljene i onda si tako olakšate izbor smještaja. Iako možete rezervaciju napraviti i bez registracije, ali onda nemate opciju dodavanja smještaja u Omiljeni.

SAVJETI ZA ODABIR IDEALNOG SMJEŠTAJA U HRVATSKOJ 3
Izvor: PrivatniSmjestaj.hr

KAKO ZAPOČETI?

Na naslovnoj stranici našeg portala upišite željenu destinaciju, datum prijave i odjave te broj gostiju. Nakon toga prikazat će vam se sve jedinice smještaja na željenoj destinaciji koje su dostupne u tim datumima i za taj broj gostiju.

SAVJETI ZA ODABIR IDEALNOG SMJEŠTAJA U HRVATSKOJ 4
Izvor: PrivatniSmjestaj.hr

PRONAĐITE NAJPOVOLJNIJE CIJENE

Kada otvorite pojedini oglas smještajne jedinice koja vam se sviđa, klikom na Prijava->Odjava možete vidjeti datume koji su slobodni ili zauzeti, a ispod slobodnih dana vidljiva je cijena noćenja. Ako ste fleksibilni što se tiče datuma putovanja, idealno je pogledati postoji li niža cijena za neke druge datume od one koja vam je ponuđena za datume koje ste unijeli u početno pretraživanje. Unutar nekoliko dana cijena se može razlikovati od 10 eura po noćenju ili više, što znači da možete uštedjeti ako vam odgovaraju datumi niže cijene noćenja.

SAVJETI ZA ODABIR IDEALNOG SMJEŠTAJA U HRVATSKOJ 5
Izvor: PrivatniSmjestaj.hr

ODABERITE SMJEŠTAJ POMOĆU KARTE

Kada upišete željenu destinaciju, vidjet ćete smještaje u tom mjestu/gradu i njihov raspored u tom naselju na karti na desnoj strani ekrana, što vam može biti veoma važno kako biste vidjeli koliko je smještaj udaljen od centra ili plaže. Ipak, možete na našem portalu putem karte pretraživati smještaje. Kada upišete mjesto, datum prijave i odjave te broj gostiju i stisnete Pretraži, vidjet ćete s desne strane ekrana kartu na kojoj se nalazi prozorčić ispred Pretraži dok pomičem kartu koji kada označite omogućuje da micanjem karte pretražujete smještaje u cijeloj Hrvatskoj koji su slobodni u datumima koje ste označili u pretraživanju kao datume prijave i odjave, tako da smještaj možete odabrati na temelju karte, ako još niste odlučili gdje biste ljetovali. Smještaji su prikazani kao oblačići s cijenom noćenja za odabrane datume, tako da osim lokacije možete birati i po cijeni te klikom na cijenu vidjeti detalje smještaja i kompletan oglas.

SAVJETI ZA ODABIR IDEALNOG SMJEŠTAJA U HRVATSKOJ 6
Izvor: PrivatniSmjestaj.hr

PROVJERITE SADRŽAJE SMJEŠTAJA

U opciji Više filtera možete smještaje filtrirati prema sadržaju koji želite, primjerice broj kreveta, broj soba, broj kupaonica, zatim prema vrsti smještaja, sadržaju smještaja i objekta i kategoriji smještaja. Kada otvorite oglas smještaja koji vam odgovara, provjerite koje sadržaje smještaj ima i odgovara li vam kućni red, dodatni troškovi i uvjeti rezervacije. Kućni red najčešće obuhvaća vrijeme prijave i odjave iz smještaja i nakon koliko sati navečer je potrebno poštovati tišinu. Dodatni troškovi mogu biti naknada za parking, naknada za boravak kućnog ljubimca, naknada za korištenje klime i slično, a moguće je da određeni smještaji nemaju dodatne troškove. Uvjeti rezervacije objašnjavaju koliki iznos rezervacije plaćate odmah po rezervaciji na našoj stranici, a ostatak plaćate izravno domaćinu po dolasku u smještaj. Usko vezani uz uvjete rezervacije su uvjeti otkazivanja. U slučaju otkazivanja moguće je da postoji rok besplatnog otkazivanja koji primjerice može biti 14 dana prije prijave u smještaj, a nakon tog roka, u slučaju otkazivanja domaćin zadržava postotak noćenja koji je ispisan u uvjetima otkazivanja. Taj postotak isti je onome koji uplatite na našoj stranici po rezervaciji.

SAVJETI ZA ODABIR IDEALNOG SMJEŠTAJA U HRVATSKOJ 7
Izvor: Unsplash/ Andriyko Podilnyk

KOMUNICIRAJTE S DOMAĆINOM

Nakon što odaberete idealni smještaj, upišete željene datume i svoje ime i prezime te broj mobitela, prođete sigurnosni sustav za plaćanje, vaša rezervacija je uspješna! Na e-mail vam dolaze podaci o domaćinu, a domaćin će dobiti vaš kontakt broj kako biste mogli izravno komunicirati dalje. Stoga, ako imate ikakvih pitanja vezanih za smještaj nakon rezervacije, ljubazni domaćini vam stoje na raspolaganju.

SAVJETI ZA ODABIR IDEALNOG SMJEŠTAJA U HRVATSKOJ 8
Izvor: Pexels/ Hasan Albari

U slučaju da i dalje niste sigurni kako rezervirati smještaj na našem portalu, slobodno kontaktirajte našu korisničku podršku na broj +38514093363 za sva pitanja. Više informacija o rezervaciji i o našem portalu možete pročitati na O nama, Politika privatnosti i Uvjeti korištenja.