ROMANTIČNA PUTOVANJA NA IZOLIRANIM MJESTIMA U HRVATSKOJ

ROMANTIČNA PUTOVANJA NA IZOLIRANIM MJESTIMA U HRVATSKOJ

Najbolji poklon za bolju polovicu, nevažno radilo se o godišnjici, rođendanu ili nekom blagdanu, uvijek je putovanje – zajedničko provedeno vrijeme otkrivajući nova mjesta, novu hranu i novu kulturu.

Hrvatska nudi pregršt lijepih mjesta koja odišu romantikom i mogu biti izvrsne destinacije za romantični izlet ili putovanje s partnerom. Ponekad parovi ne žele posjetiti velike gradove i žele uživati u miru izoliranih mjesta, a romantična putovanja na izoliranim mjestima u Hrvatskoj pravi su gušt. Donosimo prijedloge koja mala izolirana mjesta možete posjetiti, a opet da su u blizini većih gradova, ali najvažniji kriterij nam je bio da su svi jako – romantični!

ROVINJ – VRSAR I FUNTANA

Ako želite s boljom polovicom šetati romantičnim i šarmantnim ulicama Rovinja, ali želite biti smješteni u nekom manjem mjestu – sjeverno od Rovinja možete se smjestiti u Vrsaru ili Funtani. Nakon šetnje najširom ulicom stare rovinjske jezgre Grisiom koja vodi sve do crkve sv. Eufemije ispred koje se pruža čaroban pogled na more, jednostavno se automobilom vratiti do manjeg mjesta u kojem ste smješteni. Vrsar je romantični gradić koji nudi prekrasne plaže i niz sadržaja. Najpoznatija plaža je Petalon sa stjenovitim ili šljunčanim dijelom, ali i popločenim dijelom koji je idealan za sunčanje. Za one koji nisu ljubitelji morske vode, postoji i bazen punjen slatkom vodom. Plaža nudi mogućnost najma ležaljki i suncobrana te tuševe na plaži. Osim plaže, zanimljivost u Vrsaru je kiparska škola Montraker, a Vrsar nosi naziv „kiparski grad“. Svako se ljeto još od 1991. godine održava u napuštenom kamenolomu Montraker ljetna škola, a djela te škole, zanimljive skulpture, mogu se vidjeti na plažama, autokampovima, ali i na vrsarskoj rivi i u brojnim gradskim parkovima. Vrsarski kamen poznat je od davnina, a mnogi mladi kipari iz Hrvatske i svijeta rado se odazivaju u nju. Od Vrsara do Funtane možete pješačkom stazom koja ide uz glavnu prometnicu, a duga je 3 kilometra. Funtana je poznata po izvorima žive vode po kojima je i dobila naziv, a ti izvori nalaze se uz more ili na razini površine mora, a u njima izvire pitka voda. U Funatni najpoznatija plaža je Puntica, a iza nje se prostire hlad u kojem možete uživati.

ROMANTIČNA PUTOVANJA NA IZOLIRANIM MJESTIMA U HRVATSKOJ 1
Izvor: Unsplash/Miha Rekar

OPATIJA – IKA

Mnogima je prva asocijacija na romantiku na hrvatskoj obali upravo Opatija. Prekrasni vrtovi i duga šetnica uz more idealne su lokacije Opatije u kojima možete uživati u romantičnim trenutcima s partnerom ili partnericom. Od Opatije poznatom šetnicom Lungomare dugom 12 km može se prošetati do mjesta Volosko, Ičići, Ika i Lovran, stoga ako želite smještaj u nekom manjem mjestu od Opatije, to su idealna mjesta jer vas od većeg grada dijeli samo romantična šetnja uz more ovom šetnicom. Ako odaberete bilo koje od tih mjesta uz Opatiju, nećete pogriješiti, a Ika je posebno simpatično mjesto smješteno na padinama Učke. U Iki možete doslovno čuti tišinu i opustiti se od svakodnevnih briga i stresa. Pejzaž Ike krase zgrade secesijske arhitekture, moderne vile i vikendice iz doba austro-ugarske. Za parove koji vole sport, u Iki postoji više sportskih sadržaja – plivanje, ronjenje, ribolov, pa sve do klasičnih pješačenja, biciklizma i šetnji.

ROMANTIČNA PUTOVANJA NA IZOLIRANIM MJESTIMA U HRVATSKOJ 2
Izvor: Unsplash/ Marko Kelecevic

DUBROVNIK – ELAFITSKI OTOCI

Jedan od najpoznatijih gradova Hrvatske svakako je Dubrovnik, a ako vi ili vaš partner još niste bili tamo, najljepše bi bilo da tim šarmantnim ulicama na kojima se osjeća dah prošlosti prošećete zajedno. Ipak, ako ne želite biti smješteni u Dubrovniku već uživati i u mirnijim romantičnim mjestima u blizini ovog dragulja Jadrana, trebali biste razmisliti o smještaju na Elafitskim otocima. U ovu otočnu skupinu pripadaju Šipan, Lopud i Koločep te neki manji otoci i hridi. Na Šipanu naći ćete prekrasne plaže, zelenilo i mir, a na njemu postoje dva naselja Šipanska Luka i Suđurađ koji su smješteni na dvije suprotne strane otoka. Na otoku Lopudu u istoimenom mjestu stare se kuće prostiru uz romantičnu šetnicu uz more. Kombinacija starih otočkih kuća, zelenila iza njih i prekrasnih nestvarnih boja plave je iskustvo koje će parovi pamtiti cijeli život. Na Lopudu, iako je malo mjesto, postoje plaže svih vrsta – kamene, šljunčane, betonske i pješčane, tako da svatko može pronaći nešto za sebe. Na Koločepu dočekat će vas uske uličice, mediteranska vegetacija, a s brda na otoku na kojem se nalazi crkvica sv. Nikole pruža se očaravajući pogled. Cijela obala otoka je šarmantna i romantična te idealna za šetnje uz more. U blizini crkvice postoji i lokacija Lovers Lookout koja kao da je stvorena za parove, ali i samci je hvale kao idealno mjesto za sjedenje i razmišljanje, opuštanje te zahvalnost. Mirna i ugodna plaža na otoku je Đon Đivan, a još mirnije mjesto je Bige gdje je potrebno se spustiti po nešto zahtjevnijim stijenama kako bi se uživalo u očaravajućim nijansama plave i odmoru u miru.

ROMANTIČNA PUTOVANJA NA IZOLIRANIM MJESTIMA U HRVATSKOJ 3
Izvor: Unsplash/ Aldeen Li

Bili ljubitelji izoliranih mjesta ili većih gradova, ne zaboravite da je najbolji poklon za voljenu osobu upravo putovanje. Stoga, brzo i jednostavno pronađite privatne smještaje za vaše sljedeće putovanje po Hrvatskoj na našem portalu.

Ako iznajmljujete privatne smještaje, možete ih besplatno oglasiti na našem portalu.