POSJET NEOBIČNIM PLAŽAMA JADRANA

POSJET NEOBIČNIM PLAŽAMA JADRANA

Jadransko more je toliko veliko prirodno bogatstvo da u njemu će svatko pronaći nešto što voli.

Bilo da se radi o plažama, krstarenjima, aktivnostima na vodi ili morskoj hrani, nudi brojna iskustva svima koji se susretnu s njime. Ipak, najpopularnija tema kada se spomene Jadran uvijek su plaže. Kamene, pješčane ili šljunčane, s različitim okolinama, popratnim sadržajima, javne uređene ili divlje – na hrvatskoj obali postoji plaža za svakoga. Ipak, ako ste se izgubili u moru predivnih plaža Jadrana i želite nešto malo drugačije, plažu koja je po nečemu posebna, evo koje to plaže Jadranskog mora u Hrvatskoj morate posjetiti!

ZLATNI RAT U BOLU NA BRAČU

U našoj regiji Zlatni rat u Bolu na Braču toliko je poznata plaža da možda zaboravimo koliko je posebna na svjetskoj razini. Sitni zlatni šljunak pomiče se i tako mijenja oblik poluotoka ovisno o morskim strujama i vjetru. Pristup do plaže je jednostavan – šetnicom iz centra Bola na kojoj se pružaju očaravajući pogledi. Za ljubitelje hlada, na ovoj neobičnoj plaži se možete sakriti u prirodan hlad od sunca pod borove, ali i u „umjetan“ hlad u okolne kafiće, barove i restorane. Kako bi se doživjela punina ljepote ove plaže, najbolje je da se njezin oblik promatra iz zraka. Za sve one koji se ne boje avanture, postoji usluga letenja padobranom iznad plaže kako bi uživali u pogledu. Ako želite uživati u Zlatnom ratu, smještaje na otoku Braču potražite na našem portalu.

POSJET NEOBIČNIM PLAŽAMA JADRANA 1
Izvor: Unsplash/ Oliver Sjostrom

RAJSKA PLAŽA U LOPARU NA RABU

Beskrajan pijesak i kristalno čisto more asociraju mnoge na raj. Ne čudi, stoga, što je Rajska plaža u Loparu na otoku Rabu baš imena „rajska“. Naime, plaža je duga oko 2 kilometra s mekim pijeskom, a ulaz u more je plitak, stoga je omiljen obiteljima s djecom, ali i onima koji vole romantične šetnje po plićaku dok hodaju po mekom pijesku. Na plaži postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki jer nema hlada dostupnog netom uz plažu. Ako ste željni otići istražiti more malo dalje od obale, možete iznajmiti i pedaline. Kako biste doživjeli djelić raja i posjetili ovu savršenu plažu, ljetujte na Rabu, a smještaj pronađite na našem portalu.

STINIVA NA VISU

Stiniva na otoku Visu svjetski je poznata plaža i pravi dragulj Hrvatske. Ova plaža s kamenim oblutcima nalazi se u uvali koju zatvaraju stijene, a između njih je prolaz od samo četiri metra i kroz njega se pruža uski pogled na more. Na plažu se može doći brodom, ali i kopnom nešto malo nespretnije. Naime, pristup nije jednostavan jer se treba spuštati strmom i povremeno teškom stazom. Zbog toga što je plaža smještana u uvali, more je većinom ugodno toplo. Koliko god se možda činilo da je plaža nedostupna i da je ljudi izbjegavaju, Stiniva je toliko krasna plaža da često ima dosta kupača, zaljubljenika u neobične plaže. Ako želite ovog ljeta kupati se na Stinivi, pronađite brzo i jednostavno privatni smještaj na otoku Visu na našem portalu.

POSJET NEOBIČNIM PLAŽAMA JADRANA 3
Izvor: https://www.tz-vis.hr/upload/stranice/2021/05/2021-05-11/51/dvd528box4dsc9515.JPG

SREBRNA NA VISU

Ova predivna plaža nalazi se nedaleko od Stinive, a svoje ime duguje bijelim sjajnim kamenim oblucima koji na sjaju mjeseca podsjećaju na sjaj srebra. Ovaj fenomen prirode opasan je borovom šumom u kojoj se može potražiti hlad za vrućih ljetnih dana. Parking je udaljen 2 minute od plaže, a postoji puno mjesta za parkirati automobil, stoga bez brige cijela obitelj može doći s puno stvari za plažu. Ako poželite cijeli dan provesti na ovoj plaži, opskrbite se hranom i pićem jer na njoj nema ugostiteljskih objekata. Dobro opremljeni i informirani možete cijelog dana uživati u kristalno čistom moru. Srebrna je uz Stinivu samo još jedan razlog zašto biste trebali posjetiti čarobni Vis.

POSJET NEOBIČNIM PLAŽAMA JADRANA 4
Izvor: https://www.tz-vis.hr/upload/stranice/2021/05/2021-05-11/47/dvd146box5dsc3270.JPG

PLAŽA NUGAL KOD MAKARSKE

Najpoznatija plaža Makarske rivijere zasigurno je Nugal. Ova plaža izolirana, ali to ne sprječava brojne posjetitelje da dan provedu na ovom čudu prirode. Plaža je prije uglavnom bila nudistička i nudisti su je voljeli jer je privatna i izolirana, a opet predivna. Danas postoji dio plaže koji je nudistički, ali na plažu su dobrodošli svi. Od Makarske do parkirališta plaže potrebno je samo 5 minuta automobilom. Put od parkirališta do plaže traje 20 minuta, ali je kroz predivnu borovu šumu, stoga nije toliko naporan. Na plaži nema ugostiteljskih objekata, stoga ako odlučite posjetiti ovo čudo prirode, svakako se opskrbite s puno vode, pića i hrane. Kada stignete na plažu, dočekat će vas sitno bijelo kamenje, plaža je uz stijene i prekrasno čisto more. Ako želite posjetiti najpoznatiju plažu Makarske rivijere, pronađite privatni smještaj u Makarskoj na našem portalu.

POSJET NEOBIČNIM PLAŽAMA JADRANA 5
Izvor: Unsplash/ Ante Hamersmit

Odabrali Zlatni rat na otoku Braču, Rajsku plažu na Rabu, Stinivu ili Srebrnu na Visu ili Nugal kod Makarske, sigurno nećete pogriješiti. Navedena mjesta nude brojne druge prekrasne plaže koje tek čekaju da ih otkrijete. Sve lijepe i posebne plaže Hrvatske ne stanu u jedan članak, stoga ako želite istraživati obalu Jadranskog mora, najbrže ćete pronaći privatne smještaje – apartmane, studio apartmane, kuće za odmor i sobe na našem portalu. Nakon rezervacije apartmana posjet neobičnim plažama Jadrana može početi!

Ako iznajmljujete privatne smještaje bilo gdje u Hrvatskoj, besplatno ih oglasite na našem portalu.