Pet-friendly smještaji

PET-FRIENDLY SMJEŠTAJI

Svake godine sve veći broj ljudi ima kućne ljubimce te sve više njih želi na svoj odmor povesti i životinju koja je postala punopravni član obitelji. Stoga ne čudi da se sve veći broj vlasnika smještajnih jedinica odlučuje za dopuštanje boravka životinjama.

S obzirom da je putovanje s kućnim ljubimcima jedan od najbrže rastućih trendova industrije turizma sveprisutnija je i prilagodba poslovanja iznajmljivača kako bi bili prisutni u ovoj važnoj niši i bili konkurentni.

Biti „pet-friendly” smještaj ne znači samo dopustiti boravak (određenim) kućnim ljubimcima, već prije promisliti o potrebnom dodatnom sadržaju, ali i pravilima koja će se odnositi na vaše „pet – friendly” smještaje.

Saznajte koje su osnove koje će vam omogućiti da postavite dobre temelje koji će vama kao iznajmljivačima olakšati proces „postanka” pet-friendly smještaja, a gostima jasno dati do znanja što je kućnim ljubimcima dopušteno.

Smještaji u kojima je dozvoljen boravak kućnim ljubimcima
Izvor: Pixabay/ Introvertz3

VRSTE ŽIVOTINJA

Ukoliko su vam sve vrste životinja drage tada ćete vjerojatno željeti dopustiti mogućnost boravka psima, mačkama, kao i papigama te zmijama… No, prije ne bi bilo naodmet razmisliti omogućuju li vaši smještaji boravak baš svim vrstama kućnih ljubimaca i bi li određene vrste mogle izazivati nelagodu drugim gostima vaših smještajnih objekata. Također, važno je jasno istaknuti maksimalan broj kućnih ljubimica te postoje li dodatni troškovi ukoliko gosti u vaše smještaje pristignu sa svojim kućnim ljubimcima. Određeni iznajmljivači prilikom oglašavanja naglašavaju i maksimalnu dopuštenu kilažu te visinu kućnih ljubimaca, posebice kada je riječ o manjim smještajnim jedinicama.

PRAVILA ZA VLASNIKE KUĆNIH LJUBIMACA

Životinje nisu nikada problem, već određeni vlasnici i način na koji se ponašaju prema svojim kućnim ljubimcima te način na koji odgajaju i socijaliziraju svoje kućne ljubimce. Iz istog razloga je važno imati jasno definirati skup pravila u vezi boravka kućnih ljubimaca u vašim smještajnim jedinicama koja će jasno biti istaknuta na svim plaformama/ internetskim stranicama/ društvenim mrežama na kojima oglašavate svoje smještaje. To se može odnositi primjerice na područja smještaja ili objekta u kojima je boravak kućnim ljubimcima dopušten/ nedopušten ili vođenje psa na povodcu na dijelovima objekta koji su namijenjeni korištenju gostima svih jedinica poput vrtova, bazena, terasa itd. Ono što nije naodmet je da prilikom potvrđivanja rezervacije, vlasnicima kućnih ljubimaca pošaljete sva ta pravila koja se odnose na boravak u smještaju s kućnim ljubimcem. Također, razmislite li želite li postaviti sigurnosni depozit. Većina vlasnika kućnih ljubimaca neće imati problema s istim, posebice ako su dobro odgojili svoje kućne ljubimce. Ukoliko se odlučite za sigurnosni depozit, isti također mora biti jasno istaknut u cjeniku koji je izložen u smještajnoj jedinici, kao i na platformama na kojima oglašavate smještaje.

Pravila za vlasnike kućnih ljubimaca u privatnim smještajima
Izvor: Unsplash/ Courtney Cook

OSIGURAJTE OVE SADRŽAJE ZA KUĆNE LJUBIMCE

Svaki odgovoran vlasnik kućnog ljubimca ponijet će na odmor i osnovnu opremu, no zašto se ne biste diferencirali od konkurentskih smještajnih jedinica i osigurali osnovne sadržaje za kućne ljubimce. Time ćete vlasnicima kućnih ljubimaca zaista dokazati da je riječ o „pet-friendly” smještaju te da vam je stalo do udobnosti njih i njihovih ljubimaca. Kada pričamo o kućnim ljubimcima, gosti najčešće na godišnje odmore vode pse i/ili mačke te je poželjno da se (naravno ovisno o vrsti životinja kojima je dozvoljen boravak) u smještaju nalaze:

  • ležaj za psa/ mačku
  • posuda za hranu
  • posuda za vodu
  • podložak za posudu za hranu i vodu
  • igračka
  • vrećice za izmet…
Igračke za kućne ljubimce
Izvor: Unsplash/Kim Davies

DODATNA VRIJEDNOST

Ako želite pridodati dodatnu vrijednost vašem pet- friendly smještaju možete napisati malu brošuru u kojoj će se navoditi svi parkovi, plaže, kafiće, restorane i ostala mjesta na kojima je dozvoljen boravak kućnim ljubimcima. Gosti će zasigurno biti veoma radosni ukoliko ih informirate o najljepšim šetnicama u vašim mjestima.

LJetovanje s kućnim ljubimcima
Izvor: Pixabay/ marinacath

Također, ne bi bilo naodmet gostima s kućnim ljubimcima napisati broj lokalnog veterinara te ukoliko postoji, salona za njegu ljubimaca.

Ukoliko primijenite neki od ovih savjeta, zasigurno ćete u svoj smještaj privući goste s kućnim ljubimcima koji će vrlo vjerojatno, ukoliko budu zadovoljni, biti gosti koji će se u vaše objekte vraćati svake godine nanovo. Svi koji imaju kućnog ljubimca znaju taj osjećaj da je ta životinjica punopravni član njihove obitelji i platit će i više ako znaju da će biti bezbrižni i da je njihov ljubimac dobrodošao. Stoga, istaknite se nad konkurencijom i pretvorite svoj smještaj u pet-friendly smještaj, a oglasite ga na PrivatniSmjestaj.hr.