OTOK HVAR: NOĆNI ŽIVOT, PLAŽE I SMJEŠTAJI

OTOK HVAR: NOĆNI ŽIVOT, PLAŽE I SMJEŠTAJI

Ovaj najsunčaniji otok hrvatskog Jadrana ultimativna je destinacija ljetovanja svih onih koji žele uživati u blagodatima predivne obale, bogatoj ponudi restorana, barova i klubova te ugodnih smještajnih jedinica.

S obzirom na više od 2700 sunčanih sati godišnje otok Hvar je od davnina prepoznat kao idealno mjesto za obitavanje, a danas se istaknuo kao mondeno odredište svih ljubitelja dobrog noćnog života, odlične gastronomske ponude, tirkiznih uvalica te onih koji vole vidjeti i žele biti viđeni s obzirom da je riječ o jednom od najpopularnijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj koje od davnina posjećuju i svjetski „celebrity-ji“ poput Jackie Kennedy, Orson Wellesa, tadašnjeg još princa Harryja, Beyonce, Tom Cruisea, Giorgio Armanija i mnogih drugih.

S obzirom na broj sunčanih sati, otok Hvar je odlično odredište svih onih koji se žele odmaknuti od hladnih zimskih dana, no najveći broj posjetitelja otok Hvar broji tijekom srpnja i kolovoza kada se u potpunosti može uživati u svim blagodatima otoka Hvara, a osim kulturnih znamenitosti, to su hvarske plaže i noćni život.

OTOK HVAR: NOĆNI ŽIVOT, PLAŽE I SMJEŠTAJI 1
Izvor: Pixabay/ ncecic93

PLAŽE OTOKA HVARA

Ima li boljeg doživljaja ljeta od kupanja u bistrim, tirkiznim uvalama dok cvrčci izvode svoje simfonije, sunce miluje kožu, maestral ugodno hladi, a mirisni pupoljci uživaju u borovima, ružmarinu i ostalom mediteranskom bilju.

BEACH CLUB HVAR

Nije samo plaža već cijeli niz doživljaja. Na ovom mjestu nalazi se klub iz samih početaka 20. stoljeća, a uz more, sunce, ležaljke i suncobran, na ovom kupalištu možete uživati i posebnom lounge prostoru, spa tretmanima, koktelima, kupiti željeni ljetni modni dodatak i uživati u jelima „s potpisom“.

OTOK HVAR: NOĆNI ŽIVOT, PLAŽE I SMJEŠTAJI 2
Izvor:https://www.beachhvar.com/wp-content/uploads/2021/07/BeachClubHvar10.jpg

MEKIĆEVA

Ova uvala nalazi na udaljenosti od 2,5 km od grada hvara. Riječ je o bijeloj šljunčanoj uvali na kojoj se ne nalazi prirodni hlad. Do plaže se može stići pješice ili brodicom, a uvala Mekićeva se u biti sastoji od 2 žala.

OTOK HVAR: NOĆNI ŽIVOT, PLAŽE I SMJEŠTAJI 3
Izvor: https://visitjelsa.hr/wp-content/uploads/2021/12/DSC05180-1300×867.jpg

POKONJI DOL

Riječ je o gradskoj plaži koja je od centra Hvara udaljena kakvih 1,5 km. Ovo je najveća gradska plaža koja je omiljena svim onima koji žele doći na plaži i ne voditi brigu o tome da moraju ponijeti dovoljne zalihe tekućine i hrane jer se na plaži nalaze i dva ugostiteljska objekta. Na ovoj plaži ćete moći unajmiti ležaljke i suncobrane kao i dodatni zabavno – rekreativni sadržaj poput pedalina ili kajaka.

OTOK HVAR: NOĆNI ŽIVOT, PLAŽE I SMJEŠTAJI 4
Izvor: https://visithvar.hr/hr/see-and-do/plaza-pokonji-dol/

LUČIŠĆE

Ova slikovita bijela uvala dostupna je automobilom, a potom slijedi ponešto hoda, no sve je to vrijedno kada ugledate ovaj šljunčani žal, stijene koje se izdižu iz mora te poneki bor ili kakvo drugo mediteransko raslinje. Plaža se nalazi u Svetoj Nedjelji koja je udaljena 12 km od Hvara.

OTOK HVAR: NOĆNI ŽIVOT, PLAŽE I SMJEŠTAJI 5
Izvor: https://visithvar.hr/hr/see-and-do/lucisce-sv-nedjelja-2/

DUBOVICA

U istoimenom mjestu koje je poznato kao jedno od omiljenih hvarskih izletišta s dugom ladanjskom tradicijom, nalazi se velika šljunčana uvala s bistrim podmorjem, stoga ne zaboravite ponijeti masku i disalicu. Na plaži se nalazi i ugostiteljski objekt.

OTOK HVAR: NOĆNI ŽIVOT, PLAŽE I SMJEŠTAJI 6
Izvor: https://visithvar.hr/hr/see-and-do/dubovica-2/

Tu su još i plaža u blizini hotela Sirena, hotela Amfora, Borče, Milna, Zaraće, Jagodna, Jerolim, Stipanska, Ždrilca, Mlini, plaža za pse Majerovica, a s obzirom da je riječ o otoku, cijela obala je svojevrsna plaža (osim marina, naravno).

OTOK HVAR: NOĆNI ŽIVOT, PLAŽE I SMJEŠTAJI 7
Izvor: Unsplash/ Alexandre Contador

NOĆNI ŽIVOT HVARA

Ukoliko želite uživati u dobrom noćnom životu i bogatoj ponudi kafića, beach barova i klubova na Hvaru, najbolje je da ovaj otok posjetite od sredine lipnja pa do rujna. Tada grad Hvar zaista ne spava i postaje prava pozornica različitih partyja, koncerata i ostalih zabavnih manifestacija. Noćni život u Hvaru traje i mimo noći jer partyji za neke počinju s buđenjem, a za druge tada završavaju.

Noćni život Hvara
Izvor: Unsplash/ Luca Iaconelli

Vjerojatno najpopularniji klub na Hvaru je Carpe Diem i Carpe Diem Beach. Tu je i The Top Bar iz kojeg se pruža predivan pogled na obalu, staru gradsku jezgru Hvara te Paklinske otoke. Hula Hula Hvar je ultimativna destinacija za sve ljubitelje elektronske glazbe, a osim što se tu nalazi i restoran, bit ćete u mogućnosti unajmiti ležaljke, a oni željni rekreacije – kajake i/ili SUP-ove. Pripremite se da su ulice Hvara tijekom ljeta krcate, a ukoliko želite ponešto mirniji provod, savjetujemo vam da vaša destinacija budu restorani, wine barovi ili konobe.

SMJEŠTAJI NA OTOKU HVARU

Kao izuzetno popularna destinacija ljetovanja, Hvar vrvi smještajnim jedinicama. No, baš zbog popularnosti, često je veoma teško doći do raspoloživosti same sobe, a kamoli željenog smještaja. Od luksuznih kuća za odmor, hotela i kampova do većini omiljenih jedinica privatnog smještaja – apartmana, ponuda smještaja na otoku Hvaru je raznolika. Cijena varira o smještajnom kapacitetu, lokaciji, kategorizaciji, popratnom sadržaju i naravno terminu tijekom kojeg želite boraviti. Ukoliko želite istražiti ljepote otoka Hvara van srca ljetne turističke sezone te u miru istraživati otok, na platformi Privatni Smještaj možete pronaći ponudu apartmana od Sućurja do Brusja. Prije no što rezervirate smještaj, upoznajte se s otkaznom politikom te uvjetima plaćanja. Određeni domaćini žele da se prilikom rezervacije naplati 100% iznosa noćenja, dok drugi traže određeni postotak sveukupnog iznosa noćenja, a ostatak plaćate po dolasku ili prethodnom međusobnom dogovoru.

Smještaji na Hvaru
Izvor: Unsplash/ Jonathan Borba

Ako posjedujete sobe, studija, apartmane ili kuće za odmor na području otoka Hvara, tada posjetite našu platformu i osigurajte si u potpunosti besplatno oglašavanje. Ne naplaćujemo naknadu za oglašavanje, proviziju te nema ni ugovorne obveze, a raspoloživost možete sinkronizirati s kalendarima ostalih platformi. S obzirom da je oglašavanje za vas besplatno, ne zaboravite postaviti ponešto konkurentiju cijenu i rezervacije ćete zaprimati svakodnevno!