NAJROMANTIČNIJI OTOCI U HRVATSKOJ

NAJROMANTIČNIJI OTOCI U HRVATSKOJ

Dobro je poznato da je Hrvatska obala i otoci „raj” za ljubitelje prirodnih ljepota i romantike. U nastavku se prisjetite ili otkrijte romantične lokacije stvore za zaljubljene…

ROMANTIKA NA HRVATSKIM OTOCIMA…

Svi znamo da Hrvatska ima razvedenu obalu te da je zemlja s više od tisuću otoka. Hrvatski otoci su idealno mjesto za bijeg od „stvarnosti”, možete birati između velikih i malih, naseljenih ili nenaseljenih, izoliranih ili ne…samo je jedno sigurno, a to je da romantike neće nedostajati, barem što se tiče prirode koja Vas okružuje, a za ostalo se morate sami potruditi.

HRVATSKA JE ZEMLJA ROMANTIČNIH OTOKA

Izdvojili smo par najromantičnijih otoka Hrvatske:

  • Mljet,
  • Brač,
  • Korčula,
  • Hvar,
  • Dugi otok,
  • Cres,
  • Krk,

OTOK MLJET

U južnoj Dalmaciji smjestio se je: izoliran, miran, nedirnut, mističan, očaravajućih pejzaža te jedan od najšumovitijih otoka Lijepe naše, otok Mljet.

O njegovim prirodnim ljepotama govori i činjenica da je veći dio otoka zaštićen odnosno, dio je Nacionalnog parka pod istoimenim nazivom Mljet. Romantične duše na otoku mogu uživati u netaknutoj prirodi, zelenilu te bogatoj povijesno-kulturnoj baštini u kojoj svakako iskače Benediktinski samostan iz dvanaestog stoljeća, savršena lokacija za zaruke!

OTOK MLJET
Izvor: Pixabay/b52_Tresa

OTOK BRAČ

Nedaleko Splita smjestio se je otok koji je stvoren za (ne)aktivni odmor, otok Brač. Cijeli otok okružen je kristalno plavim morem, plažama te skrivenim uvalicama. Najpoznatiji simbol otoka nalazi se na Bolu, plaža Zlatni rat. Mnogi smatraju da otok Brač treba proglasiti jedinstveno kulturnom baštinom. Ovo je još jedna od lokacija za zaprositi voljenu osobu ili provesti medeni mjesec na otoku koji ima (ne)aktivnu stranu!

OTOK BRAČ
Izvor: Pixabay/stevanaksentijevic

OTOK KORČULA

Šesti po veličini te jedan od najljepših jadranskih otoka je Korčula. Otok Korčula smješten je u južnoj Dalmaciji, prekriven je gustom šumom te prepun kulturno-povijesnom baštinom. Jedna od zanimljivosti je ta što su ulice u Starom gradu na Korčuli raspoređene u „riblje” kosti te stanovnike i posjetitelje štitite od jakog vjetra te omogućavaju slobodno strujanje zraka, a zanimljive su i za romantične šetnje u dvoje. Isto tako, Korčula je u zadnje vrijeme popularna destinacija za intimna vjenčanja!

OTOK KORČULA
Izvor: Pixabay/Zdravaka1307

OTOK HVAR

Otok Hvar je najsunčaniji jadranski otok, jedan je od traženijih hrvatskih otoka za organizaciju vjenčanja na otvorenome ili zatvorenom. Neprocjenjiva arhitektura i nedirnute prirodne ljepote pozivaju i Vas da svoje sudbonosno da izgovorite na otoku Hvaru, a 2016. godine „da” je izgovorilo osamdesetak osoba iz čitavog svijeta!

OTOK HVAR
Izvor: Pixabay/Silberfuchs

DUGI OTOK

Smjestio se je u zadarskom arhipelagu te je otok mira i tišine u kojem glavnu riječ vodi zvuk mora i prirode. Dugi otok je „dom” brojim skrivenim plažama i uvalama u kojima možete uživati u romantičnim trenucima. Također, na Dugom otoku nalazi se impozantan, najviši svjetionik u Jadranskom moru – svjetionik Veli Rat, visok četrdeset i dva metra. Svjetionik Veli Rat je jedna od traženijih lokacija za organizaciju vjenčanja jer se u dvorištu nalazi i kapelica svetog Nikole.

CRES

Slikoviti jadranski otok u sjevernom dijelu do kojeg lako možete doći s kopna ili s obližnjih otoka. Za ovaj otok možemo reći da ima „divlju” prirodnu ljepotu zbog koje posjetitelji ostaju bez teksta. Na otoku Cresu možete pronaći rustikalne kućice u šarmantnim selima koja su smještena na specifičnim mjestima, uputite se u avanturu istraživanja „divlje” ljepote kršovite obale i litica u dvoje.

OTOK CRES
izvor: Pixabay/geertwillemarck

KRK

Ako s tek upuštate u romantičnu vezu ili već imate duge „utakmice u nogama” otok Krk je idealna lokacija za provesti dan ili par dana u romantičnom bijegu od stvarnosti. Uživajte u stvaranju novih uspomena dok prolazite drevnim ulicama, obilazite lokacije posvećene glagoljici ili jednostavno uživate samo u satima posvećeni samo Vama i Vašoj boljoj polovici…. Istražite kakvu romantiku nudi jedan od najprometnijih jadranskih otoka kojemu je drugo ime „kolijevka pismenosti Hrvata”.

Potražite na PrivatniSmjestaj.hr smještajne jedinice te provedite godišnji odmor s voljenom osobom na romantičnim hrvatskim otocima!