NAJLJEPŠI VIDIKOVCI U HRVATSKOJ

NAJLJEPŠI VIDIKOVCI U HRVATSKOJ

VIDIKOVAC ZAGREB 360°

Nasuprot Trga bana Josipa Jelačića u Ilici nalazi se neboder koji na šesnaestom katu odnosno, na sto šezdeset i dva metara nadmorske visine ima vidikovac Zagreb 360° s kojeg „puca” pogled na: Trg bana Josipa Jelačića, Gornji i Donji grad, obronke Medvednice, Žumberačkog gorja, Novog Zagreba, Maksimira, a ako Vas posluži lijepo vrijeme možete vidjeti i do Slovenije! Na vidikovcu je smješten i bar 360° gdje možete uživati u piću i fantastičnom pogledu, vidikovac je prilagođen obiteljima s malom djecom te osobama s invaliditetom, nemate izgovor da ne posjetite ovo spektakularno mjesto u srcu Zagreba i priuštite sebi nevjerojatan pogled na glavni grad Hrvatske.

ZAGREB 360 VIEW
Izvor: https://www.visitzagreb.hr/wp-content/uploads/2018/01/Zagreb-360-View-Upper-Town-800×500.jpg

VIDIKOVAC CASANOVA

U Vrsaru se nalazi vidikovac Casanova koji nosi ime prema po mnogima najpoznatijem ljubavniku. Nameće se pitanje, zašto vidikovac nosi baš to ime?!

Smatra se da je ovaj ljubavnik provodio ljeta na ovom mjestu i da je sve to opisao u svojim memoarima. Na vidikovcu se nalazi klupa izrađena od istraskog kamena koja je pravo umjetničko djelo. Baš kao što biste se zaljubili u Casanovu tako ćete se zaljubiti u prekrasan pogled sa ovog čarobnog vidikovca. On vam pruža pogled na vrsarsko pristanište, marinu i otok sveti Juraj. Ovo mjesto glasi kao jedno od najinspirativnijih za zaljubljene parove ali i one koji će to tek postati.

 NEBESKA ŠETNICA

Najpoznatija nebeska šetnica u Hrvatskoj zasigurno je Skywalk Biokovio. Nalazi se na jugozapadnom dijelu parka prirode Biokovo, te svakoga tko dođe ostavi bez daha i pruži pogled za pamćenje. Skywalk izgrađen je od stakla tako da ćete osim impresivnog pogleda na makarsku rivijeru imati i pogled na ponor ispod sebe. Nekima bi mogao biti pomalo zastrašujuć osjećaj letenja iznad ponora, no zasigurno će vas istovremeno i zadiviti ovaj fenomen koji se ne viđa često.

skywalk biokovo
Izvor: https://biokovo.fra1.digitaloceanspaces.com/0e61409e-7e15-4d32-9882-4eaec915552c/14-07-2021/1523_normal__large.jpg

TEMATSKI VIDIKOVAC PROVIDENAC

Ovaj vidikovac ne krasi samo izniman pogled na Mali Lošinj već i poučna staza Apsyrtides koja je dobila ime po grčkom nazivu za Lošinj i Cres te prilika da sjednete u bar i odmorite uz savršeni pogled. Stolovi i stolice u baru su ručno izrađeni te je nevjerojatno kakvu posebnost to daje samom izgledu vidikovca. Tamo ćete moći kušati delicije i uživati u piću u dobrom društvu. Ako ste već u posjetu Malom Lošinju, bila bi šteta da ne posjetite ovo predivno mjesto gdje ćete se moći potpuno opustiti i izbaciti iz glave sve probleme te ostati hipnotizirani pogledom na raj ispod vas.

ČAROBNI POGLED IZ OPRTLJA

Odlaskom u sjeverozapadnu Istru oduševit ćete se posjetom u Oprtalj. Posjet tamo osim fantastičnog krajolika i mnogobrojnih vinograda bit ćete oduševljeni pogledom sa vidikovca koji krasi ovo mjesto. Vidikovac se nalazi na 378 metara nadmorske visine u blizini Motovuna. S ovog vidikovca imat ćete nevjerojatan pogled na šume, livade, vinograde i maslinike. Ovaj pogled oduzima dah i pruža vam istinski doživljaj uživanja. Ovaj kraj mnoge podsjeća na Toscanu što je zasigurno pohvalno, kada vas neko mjesto podsjeća na prekrasan i popularan kraj poput talijanske Toscane trebali bi biti ponosni što vi imate slično mjesto u svojoj blizini.

OPRTALJ
Izvor: https://www.istra.hr/uploads/imgcache/large/articles/Oprtalj_art3268-FrankHeuer.jpg

SVETA STIJENA U PULI

Naravno da je Istra puna čarobnih vidikovaca, sa nevjerojatnim pogledima i svaki bi vas ostavio bez daha. No, vidikovac Sveta stijena je zaista jedan od najdostupnijih šetačima. Nalazi se u gradskom predjelu Pule, Verudelima. Sveta Stijena je dobila ime po legendi koja kaže da je na ovom mjestu nekada bila crkvica koju je uništila strašna oluja. Ovo mjesto definitivno je nešto čarobno. Pa ako ste u nedoumici gdje odvesti svoju bolju polovicu i staviti joj osmjeh na lice, neka to bude ovaj vidikovac, gdje ćete moći zajedno uživati u čarobnom zalasku sunca.

PULA
Izvor: https://www.istra.hr/uploads/imgcache/large/articles/Pula_04056-dm.jpg

Ako ste u potrazi za fantastičnim pogledima, nebi bila loša ideja posjetiti jedan od ovih vidikovaca, a prije toga u blizini rezervirati svoj smještaj na PrivatniSmjestaj.hr!