NAJLJEPŠI GRADOVI I PLAŽE ZA PAROVE U HRVATSKOJ

NAJLJEPŠI GRADOVI I PLAŽE ZA PAROVE U HRVATSKOJ

Ako želite ljetovati s voljenom osobom ili otići na opuštajući vikend izlet za dvoje, u Hrvatskoj to možete na velik broj divnih destinacija i na kopnu i na moru.

Mnogi gradovi i manja mjesta slove za romantična i idealna za parove, a kako bismo vam suzili izbor gdje na godišnji odmor ili vikend izlet za dvoje, donosimo izbor najljepših gradova i plaža za parove u Hrvatskoj.

ROVINJ – PLAŽA OTOKA SV. ANDRIJA

Jako je romantičan samo jedan pogled na uske ulice starog dijela Rovinja s visokim šarenim zgradama koje se granaju oko uzbrdice na kojoj je crkva sv. Eufemije, a šetnja ulicama Rovinja u dvoje još je romantičnija. Nakon šetnje, možete posjetiti crkvu sv. Eufemije i uživati u pogledu koji se pruža ispred crkve na bijelim kamenim stepenicama – vidjet ćete brijunske otoke u moru, a na sjeverozapadu se mogu vidjeti vrhovi Alpi, što ovakav vidikovac čini posebnim. Nakon razgledavanja šarmantnog Rovinja, brodskom linijom može se doći do otoka Sv. Andrija koji je najveći nenaseljeni otok u rovinjskom arhipelagu. Zbog toga što se radi o otoku, nešto je manje posjetitelja nego na ponekad krcatim rovinjskim ulicama. Plaže na otoku su stjenovite, neke šljunčane ili betonirane, a najvažnije veoma čiste uz bistro i čisto more. Osim mirnih i čistih plaža, kako biste zaokružili romantični izlet, na otoku možete posjetiti benediktinsku crkvicu iz 6. st.

NAJLJEPŠI GRADOVI I PLAŽE ZA PAROVE U HRVATSKOJ 1
Izvor: Unsplash/ Dirk Goncalves Martins

OPATIJA – PLAŽA MEDVEJA

Ljubitelji romantičnih šetnja moraju posjetiti Opatiju i proći šetnicom uz more koja se pruža od Voloskog preko Opatije do Lovrana. Ova poznata opatijska šetnica zove se Lungomare i duga je 12 kilometara, a u šetnji možete vidjeti predivne vile, parkove, plaže i spomenike. Podsjećamo, ova šetnica je uz more, što znači samo još više čarolije i romantike u ovoj šetnji. Ako se poželite odmoriti na plaži, možete to na nekoj od lijepih opatijskih plaža, ali mi ističemo plažu Medveja koja se 15 minuta vožnje udaljena od Opatije, a nudi romantično okruženje, prirodni hlad i brojne ugostiteljske usluge.

NAJLJEPŠI GRADOVI I PLAŽE ZA PAROVE U HRVATSKOJ 2
Izvor: Pexels/ Jana

DUBROVNIK – PLAŽA PASJAČA

Nema ništa romantičnije od obilaska dubrovačkog Starog grada i takva putovanja u prošlost. Šetnja dubrovačkim ulicama, posjet znamenitim Dubrovačkim zidinama, očaravajući pogled na more učinit će druženje s voljenom osobom nezaboravnim, a možete napraviti i veoma lijepe i romantične fotografije u takvoj okolini. Samo tridesetak kilometara od Dubrovnika nalazi se jedna od najskrovitijih i najčarobnijih plaža Hrvatske – Pasjača u blizini mjesta Popovići. Nakon romantične šetnje Dubrovnikom, idealno je osvježenje u ljetnim danima potražiti na ovoj šljunčanoj plaži ispod velikih litica uz čisto more. Do plaže se dolazi stepenicama niz liticu, a cijelim putem se pružaju predivni romantični pogledi i idealna mjesta za najljepše fotografije. Nakon posjeta Pasjači, najbolje je u dvoje uživati u mediteranskoj večeri među zidinama Starog grada Dubrovnika.

NAJLJEPŠI GRADOVI I PLAŽE ZA PAROVE U HRVATSKOJ 3
Izvor: Pexels/ Rachel Claire

MAKARSKA – PLAŽA NUGAL

Makarska je romantični grad u Dalmaciji podno Biokova s prekrasnim plažama. Makarska je idealna destinacija za one parove koji vole nešto aktivniji godišnji odmor i izlaske. U ulici Lištun u Makarskoj smješteno je puno izbora za provod, zabavu i noćni život na jednom mjestu. Predivan vidikovac iznad Makarske je vrh Biokova koji zbog nadmorske visine 1762 metra pruža nezaboravan pogled. Ako ne volite planinarenje, dobra vijest je da do ovog vrha možete automobilom ili biciklom asfaltiranom cestom. Osim što Makarska nudi prekrasan spoj zabave, mora i prirode, dane možete provoditi sa svojom boljom polovicom na uistinu predivnim plažama, a sigurno najpopularnija plaža u okolici Makarske je plaža Nugal poznata po svojoj izoliranosti, privatnosti i najviše ljepoti. Put od parkirališta do plaže traje 20-ak minuta kroz borovu šumu. Na plaži uglavnom nije gužva, a dio plaže je nudistički dio. Na plaži nema nikakvih ugostiteljskih objekata, tako da je nužno ponijeti vlastitu hranu i piće. Plaža zbog svoje odvojenosti nudi osjećaj bijega u prirodu i nakratko ćete zaboraviti na bilo što gradsko, iako je parking plaže udaljen samo 5 minuta automobilom od centra Makarske.

NAJLJEPŠI GRADOVI I PLAŽE ZA PAROVE U HRVATSKOJ 4
Izvor: Pixabay/ Croatia Tips

CRES – PLAŽA SV. IVAN

Hrvatski otoci romantična su mjesta za parove jer postoje brojna mala mjesta u kojima nema previše ljudi i parovi koji vole mir mogu uživati u njima. Od svih očaravajućih hrvatskih otoka, odlučili smo izabrati baš Cres zbog divne skrovite plaže Sv. Ivan, popularnog naziva Lubenice, prema mjestu pored kojeg se nalazi plaža. Možete boraviti u gradu Cresu, a mala mjesta na Cresu možete obići automobilom i šetati romantičnim ulicama, posjetiti Vransko jezero na Cresu, a kad dođete do mjesta Lubenice, šteta bi bila ne osjetiti plažu Sv. Ivan. Plaža je specifična po tome što se nalazi 45 minuta hoda od mjesta Lubenice, stoga je potrebna dobra fizička fora i udobna obuća. Upravo zbog takve otežane dostupnosti plaže, nisu svi voljni pješačiti strmi put, stoga se na plaži može naći mir, tišina, netaknuta priroda, miris mora i borova. Mnogi posjetitelji plaže tvrde da je toliko čarobna da vrijedi svake sekunde hoda do i s plaže, stoga ostaje vam samo da posjetite Cres, plažu Sv. Ivan i uvjerite se.

NAJLJEPŠI GRADOVI I PLAŽE ZA PAROVE U HRVATSKOJ 5
Izvor: Unsplash/ Karel Mistrik

Ako planirate odmor u dvoje, ljetovanje za dvoje ili bilo kakav drugi put sa svojom voljenom osobom, apartmane, studio apartmane, sobe i kuće za odmor možete pronaći na našem portalu, a jednako tako iznajmljujete li smještaje na području Hrvatske, oglasite ih besplatno.