Najljepša mjesta na jadranskoj obali - otkrijte najbolje plaže i privatne smještaje na jadranskoj obali

NAJLJEPŠA MJESTA NA JADRANSKOJ OBALI – OTKRIJTE NAJBOLJE PLAŽE I PRIVATNE SMJEŠTAJE NA JADRANSKOJ OBALI

Teško je odabrati najljepša mjesta na jadranskoj obali jer svako mjesto koje Jadransko more grli ima posebnu čar i svoju priču koju je vrijedno upoznati.

U vrijeme godišnjeg odmora i ljetovanja najvažniji kriterij za odabir destinacije su najbolje plaže i kvalitetni pristupačni smještaji, a ovo su samo neka mjesta u Hrvatskoj koja vam mogu ponuditi oboje.

RAB

Kvarnerski otok Rab često se naziva sretnim otokom, a taj svoj naziv duguje Rimljanima koji su ga zbog njegove ljepote nazivali „Felix Arba“ što znači Sretni Rab. Na Rabu se mogu pronaći prekrasne plaže, kristalno čisto Jadransko more i priroda u kojoj se može odmarati ili rekreirati. Posjetitelji mogu i razgledati povijesne građevine i kušati rapske delicije, od kojih je najpoznatiji desert rapska torta čija se priprema smatra umijećem. Rab se ističe i po tome da ima čak 30 pješčanih plaža. Već unazad mnogo godina Rab prepoznaju turisti zbog čistog mora i zbog toga što za svakoga nudi po nešto. Na Rabu postoje nudističke plaže, plaže za pse, osamljene uvale, uređene plaže prikladne za cijelu obitelj, a posebno se ističe činjenica da Rab ima mnogo plitkog mora koje je idealno za djecu. Neke od plaža su Škver, Rajska plaža, Suha Punta, Kandarola, Frkanj, Banova vila, Sahara, Stolac i Dumići. Ako ovo ljeto namjeravate uživati u čarima rapskih plaža, pronađite smještaj klikom na SMJEŠTAJ RAB.

Obala Raba
Izvor: Unsplash/ Lian Tomtit

KORČULA

Korčula privlači brojne turiste svojom prekrasnom prirodom u dodiru s morem, kulturom i bogatom gastronomijom. Korčulu redovno prepoznaju kao biser Jadranskog mora brojni slavni ljudi, a među njima su glumac Anthony Hopkins i tenisač Novak Đoković. Na Korčuli se nalaze brojna mala mjesta od kojih svako ima svoju posebnu čar, neka od njih su Vela Luka, Lumbarde, Smokvice. Korčula je domaćin brojnim čarobnim plažama i uvalama. Plaža Žal je jedna od najprivlačnijih plaža na Korčuli u centru mjesta Prižba. Osim kristalno čistog mora i pogleda na zelenilo iza plaže, nudi i brojne aktivnosti kao što su odbojka na pijesku i ispijanje koktela u beach baru, a može se iznajmiti oprema za sport i čamci. Neke plaže u prekrasnim uvalama su Čavića, Pupnatska Luka, Bačva, Orlanduša i Pavja Luka. Popis prekrasnih i posebnih plaža svih tipova na Korčuli je jako dug što čini Korčulu izvrsnim mjestom za dugačak godišnji odmor i izvrsnom destinacijom za ljetovanje na kojem se mogu otkrivati ljepote korčulanskih plaža. Ako želite ovo ljeto provesti na čarobnoj Korčuli, svoj OVDJE pronađite željeni apartman.

Plaže otoka Korčule
Izvor: Unsplash/ Mihajlo Horvat

BRAČ

Najveći dalmatinski otok može se pohvaliti bogatom kulturom, poviješću i očaravajućim plažama. Plaža Zlatni rat u Bolu na Braču sigurno je jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža na kojoj bi se svi trebali okupati kada posjete Brač. Ipak, Brač nudi i brojne druge, nimalo manje lijepe plaže. Još jedna plaža u Bolu je plaža Borak koja nudi brojne sadržaje – surferski i ronilački klub, restoran i teren za odbojku na pijesku. Plaža Potočine u Bolu idealna je za obitelji s djecom i za sve one koji vole hladovinu u blizini mora. Pješčana plaža Lovrečina u Postiri ima mirnu vodu, mogu se piti kokteli iz bara, a pijesak se prostire do stotinu metara od obale. Plaža Koromaslinova u Milni je jedna od najljepših stjenovitih plaža zbog očaravajućeg spoja zelenih borova koji pružaju prirodan hlad s plavim morem i bijelim stijenama. Navedene su samo neke od plaža na Braču koje vam mogu oduzeti dah i na kojima se mogu provesti najljepši trenutci ljetovanja. Ako želite uživati ovog ljeta na očaravajućim plažama otoka Brača, pobrinite se na vrijeme za pronalazak smještaja na specijaliziranom portalu PrivatniSmjestaj.hr.

Plaža na otoku Braču
Izvor: Unsplash/ Piotr Musiol

VODICE

Vodice su hrvatski gradić koji se nalazi samo 10 kilometara od Šibenika i 60-ak kilometra od Zadra, što ga čini pogodnim mjestom za odabrati smještaj za ljetovanje jer se lako iz Vodica mogu posjetiti dva veća hrvatska grada, ali i brojna mjesta u okolini vrijedna pažnje. Vodice su izvrsna destinacija za sve one kojima su važni dobri smještaji, lijepe plaže i bogat noćni život. U Vodicama postoje betonske, šljunčane i pješčane plaže, ali i plaže na kojima se mogu naći kombinirano sva tri tipa podloge. Plaže u Vodicama su Plava plaža, Vićevica, Male Vrulje, Hangar, Imperial, Lovetovo – Srima, Srima, Plaža za pse, Mali dvor, Trstevica i Bristak. Plaže su kvalitetno opremljene i dobro uređene, većina plaža ima kafiće i barove, mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki te sanitarne čvorove i kabine za presvlačenje kako bi odmor na plaži bio što ugodniji. Ako želite svoj godišnji odmor provesti u živahnim Vodicama i uživati u brojnim prekrasnim plažama, pronađite željeni apartman jednostavno i brzo.

Plaža u Vodicama
Izvor: Unsplash/ Alana Harris

Ovo su samo neka mjesta na jadranskoj obali koja pružaju pristupačne i kvalitetne smještaje u spoju s divnim plažama. Ako želite upoznati najljepša mjesta na jadranskoj obali i otkriti najbolje plaže i privatne smještaje na jadranskoj obali, privatne smještaje u cijeloj Hrvatskoj možete pronaći na PrivatniSmjestaj.hr-u

Ako iznajmljujete privatni smještaj, isti možete oglasiti besplatno na našem portalu.