MJESTA U LICI U KOJE ĆETE SE ZALJUBITI

MJESTA U LICI U KOJE ĆETE SE ZALJUBITI

Naravno da se svima uvijek žuri kada je u pitanju put na more pa se lako odlučimo za autocestu, no svakako ne bi bilo loše skrenuti s puta i krenuti s upoznavanjem ljepota Like.

Lika krije mnoge prirodne ljepote u koje ćete se zaljubiti i koje će vam sigurno ostati u pamćenju.

NP PLITVIČKA JEZERA

Prvi na listi mnogim posjetiocima Like svakako su Plitvička jezera. Nezaobilazno su prirodno bogatstvo koje je zaista vrijedno posjeta. Ubraja se u najljepše prirodne znamenitosti u Europi i svijetu. Ovaj Lički biser obogaćen je sa 16 povezanih jezera s mnogobrojnim vodopadima koji su najatraktivniji dio ovog Nacionalnog parka. Bez sumnje možemo reći da ćete se sigurno zaljubiti u prirodne ljepote ovog parka. Brojne stazice vodit će vas do velebnih vodopada koji će vas ostaviti bez daha. Napravite uspomenu za cijeli život i posjetite ovaj prekrasan nacionalni park.

MJESTA U LICI U KOJE ĆETE SE ZALJUBITI 1
Izvor: Unsplash/ iml

NP PAKLENICA

Još jedan od Nacionalnih parkova Like je Nacionalni park Paklenica, koji nije ništa manje lijep od ostalih. On vam nudi šetnju kroz prirodu i upoznavanje biljnog i životinjskog svijeta koji se ne može vidjeti svugdje. Paklenica je poznata kao europsko penjačko središte koje je obogaćeno s čak 400 penjačkih ruta, neke su teže neke jednostavnije ali čete sigurno uživati na svakoj, ipak se nalazite na jednom od ljepših mjesta za penjanje u Hrvatskoj. Najbolje vrijeme za zaputiti se na penjačke ekspedicije je rano proljeće i kasna jesen, zato ako ste ljubitelj ovakvih avantura zaputite se na Paklenicu i uživajte u aktivnostima koje volite.

MJESTA U LICI U KOJE ĆETE SE ZALJUBITI 2
Izvor: Pixabay/ biljaST

BARAĆEVE ŠPILJE

Baraćeve špilje su mjesto koje ima specifične ljepote koje ne viđamo baš svugdje. Nalaze se u zaštićenom području koje je prepuno fosilnih ostataka i jedinstvene endemske faune. Špilja je prepuna ogromnih siga koje nam govore o nastanku i građi same špilje. Najpoznatiji stanovnici ovih špilja su šišmiši koji su stalni stanovnici u svom tamnom ličkom domu. Tijekom zime oni spavaju pa nema ulaska za posjetitelje. Za sve ljubitelje aktivnijeg odmora pokraj špilja postoje tri pješačke staze koje su nazvane po zvijerima koje se nalaze na ovom području a to su Vučja, Risja i Medvjeđa staza kojima se možete prošetati i uživati u prirodnim ljepotama.

KUTEREVO

Selo Kuterevo smješteno je blizu granice Parka prirode Velebit. Tamo se nalazi utočište za male izgubljene i napuštene medvjede. Mnogi medvjedi baš tamo nađu svoje utočište i imaju sve što im je potrebno. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja ima veći broj smeđih medvjeda, a gotovo svi se nalaze na ličkom području. Ovo utočište osnovano je 2002. godine i od tada volonteri i ostali radnici koji se brinu da za medvjede bude sve spremno i da im ništa ne fali, uživaju u pomaganju ovim prekrasnim životinjama. U Kuterevu većinom rade volonteri koji su uvijek rado spremni pomoći. Organizirane su edukacije posjetitelja što smatramo važnim jer je uvijek korisno naučiti nešto novo što niste još znali. Utočište je otvoreno za sve posjetitelje tokom jeseni, proljeća i ljeta, a zimi zatvoreno kako ne bismo uznemiravali medvjede dok su u svojoj poznatoj fazi mirovanja odnosno u zimskom snu.

MJESTA U LICI U KOJE ĆETE SE ZALJUBITI 4
Izvor: https://visit-lika.com/page/kuterevo-utociste-medvjeda

Zasigurno ćete se u svaki kutak Like zaljubiti zato požurite u obilazak ovih prekrasnih mjesta i rezervirajte svoje smještaj na PrivatniSmjestaj.hr!