MANIFESTACIJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE 1

MANIFESTACIJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Posjetom Bjelovarsko-bilogorske županije imate priliku prisustvovati brojnim veselim i zanimljivim manifestacijama u gradovima ove županije.

Sve mnogobrojnija događanja nikoga neće ostaviti ravnodušnim i nude po nešto za svačiji ukus. Uzmite zato svoje voljene za ruku i zaputite se na jednu od zanimljivih manifestacija koje se događaju diljem ove županije.

BOK FEST, BJELOVAR

Ovaj festival svoje događanje stavlja u centar županije, sam Bjelovar. Mnogi za ovo događanje ne znaju i nisu ga posjetili, no vrijeme je da se zaputite na BOK FEST (Bjelovarski odjeci kazališta), festival u kojem grad Bjelovar postaje gradom kazališta na 2 tjedna.

U ta dva tjedna Bjelovar posjete mnogobrojni glumci iz cijele Hrvatske i šire i prikazuju najbolje kazališne predstave ali sudjeluju i na humanitarnim sportskim igrama koje se organiziraju u sklopu festivala, pa se s njima možete zabaviti igrajući nogomet, rukomet i ostale sportove.

MANIFESTACIJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE 2
Izvor: https://bjelovar.live/wp-content/uploads/2018/04/jalta-jalta-900.jpg

DANI PIVA, DARUVAR

Mnogima najdraži dani su upravo Dani piva u Daruvaru. Najviše ga vole i posjećuju ljubitelji dobrog piva i oni koji (nadamo se umjereno) uživaju u kapljicama ovog pića. Pivoljupci mogu uživati u mnogobrojnim vrstama pivau koje su dostupne na ovoj manifestaciji. Zaputite se zato na poznate Daruvarske dane piva i uživajte u Daruvarskom zlatu uz koncerte i dobru hranu.

MANIFESTACIJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE 3
Izvor: http://www.tzbbz.hr/dogadanja-bbz/bjelovar/dani-piva-u-daruvaru

MEĐUNARODNI TJEDAN UDARALJKAŠA

Svake godine u Bjelovaru organizira se tjedan posvećen udaraljkašima. U siječnju svake godine u grad stižu udaraljkaši iz cijelog svijeta i već 11. godinu za redom Bjelovar postaje najglasniji grad u siječnju. Mnogobrojni vrhunski hrvatski udaraljkaši potječu baš iz Bjelovara, stoga ne čudi što baš ovaj grad postaje meka svim ljubiteljima dobrog ritma. Osim večernjih koncerata održavaju se i razne edukativne radionice. Naravno, na naše udaraljkaše svi trebamo biti iznimno ponosni jer su jedni od najboljih u svijetu. Posjetite Bjelovar u tjednu posvećenom njima i uživajte u njihovim fantastičnim izvedbama.

MANIFESTACIJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE 4
Izvor: https://lisinski-bj.hr/ipew-2022-subota-12-03-2022-galerija-fotografija/

DANI KRUMPIRA

U mjestu Hercegovac poznata je manifestacija Dani krumpira, a temelji se na kulturi prerade i uzgoja krumpira koja je iznimno poznata u ovom dijelu Hrvatske. Ovdašnji krumpir poznat je diljem Hrvatske, stoga posjetite Dane krumpira u Hercegovcu i uživajte u degustiranju tradicionalnih specijaliteta od krumpira kao i popratnim glazbenim programom i raznim sportskim igrama i natjecanjima.

MANIFESTACIJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE 5
Izvor: http://www.tzbbz.hr/dogadanja-bbz/bjelovar/dani-krumpira-u-hercegovcu1

DANI ŠLJIVA I RAKIJA U SIRAČU

Poznati Dani šljiva i rakija u Siraču izrazito su zanimljiva manifestacija za sve ljubitelje ove “žestoke” kapljice te slasnih proizvoda na bazi šljiva jer je glavno događanje ocjenjivanje domaćih rakija i edukativna predavanja. U sklopu seoskog siračkog društva organiziraju se štandovi na kojima se nude domaći proizvodi kao što su marmelade i džemovi, slastice, sve od rakija do gastro ponude. Ne zaboravite doma ponijeti i pokoji suvenir – rakiju i koji put se prisjetiti kako vam je bilo na ovom događanju dok otvarate bocu domaće rakije u svom domu. Osim štandova možete uživati u folklornim izvedbama i koncertima domaćih izvođača.

Izvor: http://www.tzbbz.hr/manifestacije-bbz/bjelovar/dani-sljiva-i-rakija
Izvor: http://www.tzbbz.hr/manifestacije-bbz/bjelovar/dani-sljiva-i-rakija

10 DANA ASTRONOMIJE

Još jedna manifestacija koja krasi Daruvar su Dani astronomije. Ova manifestacija je kao stvorena za one koji su zainteresirani poslušati i naučiti više o tajnama beskrajnog svemira kao i o tehnologijama pomoću kojih stručnjaci proučavaju zvijezde i planete. Predavanja se održavaju u Hrvatskom domu. Svi oni koji su zaljubljeni u temu svemira, znaju pravac – Daruvar.

MANIFESTACIJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE 6
Izvor: http://www.tzbbz.hr/dogadanja-bbz/bjelovar/10-dana-astronomije

EKO SAJAM, ČAZMA

Eko sajam u Čazmi jedinstvena je manifestacija zdravlja koja okuplja proizvođače ekoloških proizvoda iz cijele Lijepe naše. Na sajmu se promovira ekološki uzgojena hrana i zdrav način života. U mogućnosti ste isprobati i kupiti proizvode koji se promoviraju i donijeti kući dašak zdravlja. Ovaj kulturno-zabavni program stvoren je za svakoga, zaista vrijedi doći vidjeti i isprobati zdrave proizvode.

MANIFESTACIJE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE 7
Izvor: https://www.cazma.hr/vijesti/3-eko-sajam-u-cazmi-2/

Zaputite se u Bjelovarsko-bilogorsku županiju i upoznajte se s brojim manifestacijama koje nudi te rezervirajte svoj smještaj na PrivatniSmjestaj.hr! Ako ste domaćin, oglasite svoju jedinicu obiteljskog smještaja na vrijeme na www.privatnismjestaj.hr!