LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI 1

LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI

Možda su prve asocijacije na Hrvatsku – more , sunce i plaža, što ne čudi zbog iznimnog prirodnog bogatstva uz more, ali Hrvatska ima bogatu ponudu i u drugim granam turizma.

Jedna od tih grana je pustolovni turizam za sve koji vole isprobati nešto novo, odvažiti se na novu avanturu i uživaju u aktivnostima od kojih srce zakuca brže!

Ako ste se pitali gdje biste mogli osjetiti adrenalin, avanturu i nezaboravnu zabavu na tlu Hrvatske, a da u blizini imate povoljne i ugodne privatne smještaje, donosimo odgovore!

ZAGREB NUDI BROJNE AKTIVNOSTI ZA AVANTURISTE

Ako posjetite glavni grad Hrvatske i nakon što prošetate Zrinjevcem, popijete kavu na popularnoj Tkalči, obiđete ulice Gornjeg rada i poželite novo uzbuđenje, Zagreb nudi brojne opcije koje će vam pružiti pravu pustolovinu. Za ljubitelje pustolovine, misterije i zadataka, Zagreb ima brojne escape roomove, čak i one posebno namijenjene djeci. Na vama je samo da odaberete omiljeni, skupite ekipu i riješite zagonetku kako biste pobjegli iz sobe!

LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI 2
Izvor: Pixabay/ Clockedin dk

Zanimljiva aktivnost u Zagrebu je i vertikalni zračni tunel koji omogućuje iskustvo letenja u kontroliranim uvjetima. Osjećat ćete se kao da ste u slobodnom padu, ali nećete biti na velikoj visini, pa je ovo idealno za sve one koji se boje visine, a opet pruža odličnu adrenalinsku zabavu. Ova toliko uzbudljiva aktivnost na kojoj možete osjetiti kako je letjeti potpuno je sigurna i prikladna i za djecu i za odrasle. Da biste se penjali po stijenama, ne morate otići na planine, već možete to u nekoj teretani s umjetnim stijenama u Zagrebu.

LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI 3
Izvor: Unsplash/ Rahadiansyah

Izvrsna je prilika za iskušati vlastitu snagu, snalažljivost, a i dobra priprema za penjačke avanture na otvorenom. Ako više volite avanturističke sportove u timu, klasična timska avanturistička aktivnost je paintball i možete ga igrati na više lokacija u Zagrebu, a ako ne želite da vas udaraju loptice boje, možete se odlučiti za sličan laser tag gdje se pucnji prenose laserima, a zabava je jednako zagarantirana! Ako tražite privatni smještaj da biste mogli iskusiti avanturističke aktivnosti u Zagrebu, pronađite smještaj na našem portalu.

LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI 4
Izvor: Unsplash/ Patrick T’Kindt

BROJNE AVANTURE NA CETINI

Cetina je dalmatinska rijeka duga čak 102 kilometra i na svom toku omogućuje ljubiteljima adrenalina da isprobaju različite sportove, dožive nova iskustva i uživaju u prekrasnoj prirodi Cetine. Cetina ima ušće u dalmatinskom gradu Omišu, a baš pored Omiša može se iskusiti rafting i vožnju kajakom po Cetini. Duljina koja se prelazi na rafting izletu je oko 12 kilometara i počinje u selu Penišići, ovo zabavno iskustvo traje oko 3 do 4 sata. Slikoviti vodopadi i brzaci krasit će put, ali i donijeti nezaboravnu zabavu. Nešto mirnije, u blizini Omiša, možete veslati Cetinom u kajaku i razgledati netaknutu prirodu, vidjeti olupine potonulog broda, a tijekom vožnje možete se i okupati u Cetini. Cetina nudi i avanturu zvanu kanjoning, ovoga puta s polazištem iz Splita. Kanjoning je prolazak kroz kanjon koji može uključivati penjanje, hodanje, plivanje i druge aktivnosti, sa sigurnosnom opremom i pod budnim okom vodiča. Stoga, kanjoning je zanimljivo iskustvo za tijelo i duh.

LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI 5
Izvor: Unsplash/ Mashroom Sorting Office

Slobodno se penjati možete u blizini Cetine ako pođete iz Splita ili Omiša. Stijene s kojih se pruža pogled na Omiš su veoma razvedene, pa postoje rute prilagođene za uspon svih, od početnika do iskusnih penjača. Za one koji vole nešto manje adrenalinske aktivnosti, uz Cetinu se možete zabaviti vožnjom bicikla ili jahanjem.

LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI 6
Izvor: Unsplash/ Tommy Lisbin

Posebno je zanimljiva ruta na kojoj se odvija i biciklijada – od Sinja do izvora Cetine koji zbog svog slikovitog izgleda naziva se još „oko Dalmacije“. Ako poželite okusiti avanture na Cetini, a tražite privatne smještaje uz rijeku Cetinu, potražite smještaj na našem portalu u Splitu ili Omišu.

LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI 7
Izvor: Unsplash/ Vlad Hilitanu

ADRENALINSKE PUSTOLOVINE U ISTRI

Iako na prvu Istra miriše na more, istarsku malvaziju i ukusne pašte s tartufima, ako se okušate u nekoj avanturističkoj aktivnosti u Istri, odjednom će vam prva asocijacija na Istru postati upravo pustolovina! U Istri se nalaze brojni adrenalinski parkovi u kojima se možete okušati u zip-lineu, hodanju po visećim stazama, penjanju, prelaženju prepreka po visinama i slično te testirati svoju sportsku spretnost i mogućnosti, a sve pod sigurnom zaštitnom opremom. Iako je jasno da ste sigurni, uzbuđenja ne nedostaje. Osim adrenalinskih parkova, dah vam može oduzeti zip-line iznad fascinantne Pazinske jame.

U Istri možete pustolovinu potražiti na vodi, pa probati popularni windsurfing koji se spoj jedrenja, surfanja i povremenog skakanja u vodu. Stijene u Istri zovu na penjanje i mogu se pronaći prikladne stijene za sve sportske penjače, početnike ili naprednije, ali svima su zagarantirani prekrasni pogledi, okolina, dobra zabava i stvaranje nezaboravnih iskustava. Posebno popularne lokacije za penjanje su uz rijeku Mirnu u blizini Motovuna i iznad Buzeta na planini Ćićariji.

LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI 9
Izvor: Unsplash/ Renan Brun

Ako mislite da nema ništa uzbudljivije od pogleda na šarmantnu Istru iz zraka i ne bojite se visine ili želite se riješiti tog straha, putujte zrakom i okušajte se u paraglidingu ili zmajarenju. Na paragliding možete krenuti iz Motovuna, a na zmajarenje iz Kaštelira u blizi Novigrada. Privatne smještaje u blizini ovih adrenalinskih sportova možete pronaći na našem portalu.

LOKACIJE ZA AVANTURISTIČKE SPORTOVE S PRIVATNIM SMJEŠTAJEM U BLIZINI 10
Izvor: Unsplash/ Eduardo Casajus Gorostiaga

Ovo su samo neki prijedlozi za avanturističke sportove s privatnim smještajem u blizini u Hrvatskoj, ali izbor je šarolik i omogućuje svakom da pronađe nešto za sebe.

Privatne smještaje u cijeloj Hrvatskoj možete brzo i lako rezervirati na našem portalu, a ako iznajmljujete privatne smještaje, možete ih besplatno oglasiti na PrivatniSmjestaj.hr.