LJETNE MANIFESTACIJE U SLAVONIJI

LJETNE MANIFESTACIJE U SLAVONIJI

Pored svih ljetnih događanja diljem Lijepe naše nikako ne smijemo zaboraviti one u našoj krasnoj Slavoniji. U ljetnim mjesecima u Slavoniji se održavaju mnogobrojne manifestacije koje bi bilo šteta propustiti. U ovom kratkom članku provest ćemo vas kroz neke od brojnih manifestacija koje vas čekaju u Slavoniji tijekom ljetnih mjeseci.

OSJEČKA LJETNA NOĆ, GLAZBENI ULIČNI FESTIVAL

Uz mnoge manifestacije ljudi su ipak najbolje čuli za ovu. U organizaciji grada Osijeka i TZ grada Osijeka za sve domaće i posjetitelje ovog grada organiziran je ovaj ulični festival već tradicionalno posljednjeg vikenda u lipnju, srpnju i kolovozu. Tada u ovom krasnom gradu oživljavaju ulice diljem Osijeka. Svugdje se ori pjesma i ples te osmjesi sretne publike. Naravno nitko nije zaboravio i naše mališane, pa su tako organizirane kazališne predstave i malo kino na otvorenom sa zabavnim crtićima. Na Osječkim ljetnim večerima ničega ne nedostaje; od bogate gastronomske ponude do glazbenih atrakcija diljem Osijeka. Ostat ćete oduševljeni i zasigurno se vratiti i sljedeće godine u ovaj prekrasan grad na Dravi koji svakom izmami osmjeh na lice.

Osječke ljetne noći
Izvor: https://www.tzosijek.hr/foto/ostalo/OLJN_2021_800x600.jpg

OSJEČKO LJETO KULTURE

Zvijezda Slavonije ove godine nudi i mnoštvo kulturnih događanja u sklopu Osječkog ljeta kulture. Pa je tako u ovoj dvotjednoj manifestaciji organizirano čak 53 programa iz područja kazališne, glazbene, književne, likovne, koncertne i filmske umjetnosti. Od 2000. godine ova manifestacija ukrašava ulice Osijeka i pruža publici pravo uživanje. Posebice ljubiteljima kazališta, književnosti i slično. Svake godine ova manifestacija sakupi mnoštvo publike koja jedva čeka početak i popraćuje sva događanja Osječkog ljeta kulture.

Osječko ljeto kulture
Izvor: https://www.tzosijek.hr/foto/galerije/Web%20stranica%20Top%20Dogadjanja/Osjecko%20ljeto%20kulture.jpg

FIŠIJADA U BELIŠĆU

Tradicionalno i ove godine održava se Fišijada u Belišću. To je natjecanje u kuhanju fiš paprikaš, na koje se prijavljuje 15 majstora i tada akcija kreće. Naravno, nakon cijelog natjecanja nitko neće ostati praznog želuca. Slasni riblji obroci i dobra zabava su zagarantirani. Vjerujemo da iako je pobjednik jedan, svi sudionici su svojevrsni pobjednici. Zato dođite, navijajte i okusite najbolji domaći fiš paprikaš iz tog kraja.

Fišijada u Belišću
Izvor: https://belisce.hr/wp-content/uploads/2019/08/fis-bel-v-600×301.jpg

VEČER VINA I UMJESTNOSTI

U organizaciji Osječko-baranjske županije ove godine je održana večer vina i umjetnosti. Ovaj zabavni festival stvoren je da uhvatite za ruku svoju najdražu ekipu, partnera ili obitelj i zaputite se na večer za pamćenje. Uz dobru glazbu, nezaboravne koncerte i kvalitetno vino rasplešite se i opustite te doživite fantastičnu večer sa svojim najdražima. Ova manifestacija stvorena je za ljubitelje odličnih slavonskih sorti vina i proučavanju stvaranja tog posebnog napitka, no naravno cilj je da se sva godišta spoje i da užitci pršte na sve strane te da vam ova večer ostane u mislima uvijek.

Večer vina i umjetnosti u Osijeku
Izvor: https://www.facebook.com/Vino.Umjetnost/photos/a.267144483426410/2452996661507837

MEĐUNARODNI FESTIVAL UMJETNIČKE TAMBURAŠKE GLAZBE

Tu je i nešto za ljubitelje tradicionalnih melodija. Ovaj festival nudi svojim posjetiteljima uživanje u nastupima čak 16 tamburaških sastava sa oko 400 mladih glazbenika koji su se dugo pripremali za ovo događanje. Izvodit će se oko 50 skladbi pisanih za tambure, a sve će krasiti i nastupi solista. Ove godine to je 45. Međunarodni festival tamburaške glazbe i poziva sve da se pridruže ovom tradicionalnom festivalu.

Međunarodni tamburaški festival
Izvor: https://hnk-osijek.hr/show/45-medunarodni-festival-umjetnicke-tamburaske-glazbe/

REART

Ovo događanje malo je drugačije od ostalih navedenih, ali jednako je tako stvoreno za kreativce i one kojima je stalo da promaknu rast kulture i malih poduzetnika te poduzeća. Tamo će vas dočekati kreativne radionice koje će vas zasigurno oduševiti i možda nećete biti ni svjesni koliko ste pomogli malim umjetnicima koji su radionicu predstavili. Naravno, kako za vas tako i za vaše mališane ovo će biti odlično zabavno i šareno iskustvo na koje će se htjeti vratiti. Uz zabavne radionice Reart je najbolje mjesto za uživanje sa svojim najdražima. Dođite sjednite na travu, naručite piće i iskoristite vrijeme na prekrasnom mjestu u prekrasno vrijeme na predobroj manifestaciji.

ReArt u Osijeku
Izvor: https://www.facebook.com/photo/?fbid=2075270999322782&set=pcb.2075281999321682

Zaputite se zato u Slavoniju za kvalitetan obilazak ljetnih manifestacija i rezervirajte smještaj na PrivatniSmjestaj.hr!