Kako rezervirati smještaj u Hrvatskoj?

KAKO REZERVIRATI SMJEŠTAJ U HRVATSKOJ?

Kao i sve ostale djelatnosti, tako i turizam nije uspio odoljeti trendovima digitalizacije i informatizacije. Od agencija, oglašavanja po principu “na upit” pa sve to automatizacije rezervacija, turizam prati trendove društva, a jednaka je takva situacija i u Hrvatskoj.

S obzirom da je Hrvatska sve popularnija destinacija ne samo među Europljanima, već diljem svijeta, vjerujmo da zadnjih godina dijelite s nama osjećaj da nije tako jednostavno rezervirati adekvatan smještaj duž Jadrana. Vrste smještaja – apartmani zasigurno su najtraženiji u Hrvatskoj, potom slijede kuće za odmor i onda preostaju još studio apartmani i sobe. Istina je, svatko će naposljetku uspjeti pronaći poneki smještaj za sebe, no pitanje je hoće li isti biti u okviru prvotnog budžeta, na željenoj lokaciji, sa željenim karakteristikama i ono najvažnije – hoće li taj smještaj biti dostupan u željenom terminu.

Iako je većini nas veoma teško isplanirati ljetovanje skoro pa pola godine unaprijed, potražnja je takva da ukoliko se smještaj traži 2 tjedna do mjesec dana prije godišnjeg odmora, ponuda je veoma ograničena. Idealno bi bilo rezervirati željeni privatni smještaj barem tri mjeseca prije datuma prijave u smještaj, tzv. check-ina.

Check in pult
Izvor: Adobe Stock/ Andrey Burmakin

KAKO REZERVIRATI PRIVATNI SMJEŠTAJ BRZO I JEDNOSTAVNO?

Znamo da se mnogi korisnici vole držati navika i rezervirati svoj boravak u određenom smještaju putem stranica na kojima točno znaju gdje se koja opcija nalazi. No, postoje i korisnici koji se neprestano okreću novostima u nadi da će pronaći povoljniju ponudu smještaja, rezervirati svoj boravak na jednostavniji način ili jednostavno iz puke radoznalosti.

U moru portala i platformi za oglašavanje jedinica privatnog smještaja, OTA kanala, najpoznatije su one koje su naravno i marketinški najsnažnije, no ponekad je dobro iskustvo korisnika ključno za pridobivanje novih korisnika, tzv. marketing od usta do usta.

Korisnici portala PrivatniSmjestaj.hr uvjerili su se tijekom ovih godina postojanja u korektnost djelovanja portala, kontinuirani rast i uvođenje noviteta te srdačnu Službu za korisnike.

Na naslovnoj stranici portala PrivatniSmjestaj.hr nude se ključni parametri za odabir željene jedinice smještaja: odabir destinacije, datuma prijave i odjave iz smještaja te broja gostiju. Niste li ograničeni datumima te ste fleksibilni oko termina vaših godišnjih, pretragu izvršite bez unosa datuma prijave i odjave.

Naslovna stranica PrivatniSmjestaj.hr

Po unosu željene lokacije prikazat će se dostupni smještaji, no isključivo za željeni period.

Filmstrip smještaja

Nakon što su se izlistali oglasi raspoloživih smještaja, ponudu je moguće dodatno filtrirati ograničavanjem cijene noćenja, ali i dodatnim filterima kao što su:

  • broj kreveta, broj spavaćih soba i broj kupaonica
  • prema vrsti smještaja: soba, studio apartman, apartman i kuća za odmor
  • prema sadržajima smještaja: pogled na more, balkon/ terasa, prvi red do mora, kuhinja i klima uređaj
  • prema sadržajima objekta: wi-fi, dječji krevetić, bazen, parking i jesu li kućni ljubimci dopušteni u smještaju
  • prema kategoriji smještaja*

Ako želite proširiti ponudu smještaja, a niste isključivo vezani za destinaciju koju ste bili prvotno upisali, savjetujemo vam da pogledate ponudu smještaja krećući se mišem po karti koja se nalazi s desne strane od liste oglasa. Kako bi se opcija aktivirala potrebno je kliknuti kvačicu pored teksta koji se nalazi iznad karte.

Važno je aktivirati kvačicu pored teksta iznad karte
Pretraga objekata preko karte

ŠTO KADA PRONAĐEM SMJEŠTAJ KOJI ŽELIM REZERVIRATI?

Prije no što odlučite rezervirati određeni smještaj svakako pogledajte sve fotografije smještaja, pročitajte opis i upoznajte se s otkaznom politikom, eventualnim dodatnim troškovima i uvjetima rezervacije. Uvjeti rezervacije prvenstveno se odnose na iznos u postocima (%) koji ćete trebati platiti u trenutku rezerviranja smještaja, dok ćete ostatak platiti po dolasku u smještaj. Prilikom rezervacije određenih smještaja, bit će naplaćeno 100% iznosa rezervacije. Postotak koji će biti naplaćen odlučuju iznajmljivači. Dodatni troškovi su troškovi koji se plaćaju po dolasku u smještaj, a najčešće je riječ o boravišnoj pristojbi, dodatnom trošku za boravak kućnih ljubimaca itd.

Primjer dodatnih troškova, otkazne politike i uvjeta rezervacije

Ako vam svi uvjeti odgovaraju, potrebno je:

  • jednostavno i brzo se registrirati na PrivatniSmjestaj.hr putem e-maila, Google ili Facebook profila
  • unutar željenog oglasa odabrati datum prijave i odjave (ako već niste)
  • ispuniti ime, prezime te telefonski broj i kliknuti gumb rezerviraj
Kontakt obrazac
  • bit ćete preusmjereni na sigurnosno plaćanje putem kreditne – Mastercard ili debitne kartice – Visa – kroz sustav s najmodernijim standardima u sigurnosti plaćanja (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam
  • po plaćanju rezervacije na e-mail adresu ćete zaprimiti potvrdu o rezervaciji koja među ostalim sadrži i telefonski broj domaćina, a i oni će dobiti vaše podatke kako biste mogli biti u međusobnom kontaktu

Ako postoje pojedinosti koje vas zanimaju o PrivatniSmjestaj.hr iste možete pronaći u rubrikama: O nama, Politika privatnosti i Uvjeti korištenja.

Želimo vam pronalazak idealnog smještaja i još bolji godišnji odmor!