kako će se vaši gosti osjećati dobrodošlo

KAKO ĆE SE GOSTI OSJEĆATI DOBRODOŠLIMA?

Svakom iznajmljivaču bitno je da se gosti osjećaju dobrodošlo u njihovom smještaju. Kako bi im učinili dolazak fantastičnim iskustvom donosimo vam par ideja kako staviti osmijeh na lice nadolazećim gostima.

Naravno gosti uvijek pamte izgled smještaja, lokaciju na kojoj se nalazi smještaj, no vrlo je bitan i faktor gostoprimstva. Zbog gostoprimstva domaćina neki gosti će se vrlo rado vratiti, baš zbog dobrog iskustva s ljudima. Kako bi svojim gostima pripremili lijepu dobrodošlicu domaćini ne moraju biti pretjerano kreativni, ponekad su dovoljni samo dobri maniri i pristojnost, no ako želite nadodati još malo čari u doček gostiju, pročitajte neke od ideja koje bi vam mogle biti korisne i zanimljive.

1.KONTAKTIRANJE PRIJE DOLASKA

Neki gosti bi zaista cijenili pomoć pri dolasku ili pomoć pri istovaru kofera. Ljudi općenito vole kada im se domaćini u ovom slučaju stave na raspolaganje te vole kada su već platili za boravak u vašem smještaju da ste pri dolasku tu za njih. Neki iznajmljivači imaju čak i opcije da odu po svoje goste do zračne luke ili autobusnog kolodvora uz dodatno plaćanje, što je zaista dobra ideja za one koji su u mogućnosti. Kontaktirate li svoje goste netom prije dolaska i ponudite im pomoć sigurno samo možete ostaviti dobru sliku o sebi. Tako o sebi stvarate dobar dojam, otvorenost i stavljate se na raspolaganje kada im je možda najpotrebnije. Tu gosti o vama dobivaju fantastičan prvi dojam, što vam svakako nije na odmet.

gostoprimstvo
Izvor:  Unsplash/ convertkit

2.PRIPREMA OSNOVNIH STVARI

Naravno, svaki iznajmljivač će u apartmanu ili sobi ostaviti čiste ručnike, čistu posteljinu, sapun za ruke i slično. No, možda ne bi bila loša ideja da u hladnjak stavite bočice vode koliko gostiju ima tako da ih dočeka hladno piće, ili barem jedan šampon za tuširanje i pokažete im gdje ste im ostavili još dodatnih ručnika ako im zatreba. Detalj kao što je ohlađena voda u hladnjaku sigurno ostavlja dobar dojam. Time pokazujete da ste mislili o detaljima kako bi zadovoljili najbanalniju potrebu gosta.

gostoprimstvo
Izvor: Unsplash/ Greg River

3.DOČEK S LOKALNIM DELICIJAMA

Ima li ičeg boljeg za doček gostiju nego im ponuditi tanjur ili malu platu sa domaćim lokalnim delicijama. Ako se vaš smještaj nalazi u Istri fantastična ideja bi bila da goste na stolu vašeg apartmana dočeka čaša ili dvije kvalitetne istarske malvazije koja će zasigurno oduševiti mnoge. Time ćete ostaviti fantastičan dojam o sebi i o brizi za goste. Ako je vaš smještaj negdje u Dalmaciji pripremite svojim gostima platu domaćeg dalmatinskog pršuta i priuštite im pri dolasku okuse vašeg kraja. Prikovat će ih za vaše mjesto baš ovi okusi domaćih proizvoda. Na Pagu im možete pripremiti koji komadić paškog sira, a ako se nalazite u srcu Slavonije i okolici, nije loša ideja pripremiti malo domaćeg kulena i čašicu domaće šljivovice ili neke druge rakije koja je tamo vrlo poznata svima. Zbog baš ove ideje da gostima na dolasku priuštite ukusan zalogaj, gosti će vam se rado vraćati iz godine u godinu baš zbog iznimne brige koju iskazujete.

vino
Izvor: Unsplash/ rjh07 

4.PRIPREMITE PISMO DOBRODOŠLICE

Jedna od ideja koja ne padne baš često iznajmljivačima na pamet je ta da napišu pismo dobrodošlice za svoje goste. Ako skombinirate ove sve ideje i sve to začinite slatkim pismom  u kojem ćete poželjeti dobrodošlicu i ugodan boravak bit će pravi šećer na kraju. Tom predivnom notom  u kojoj ćete iskazati zahvalnost gostima unaprijedit ćete i svoje usluge. Gosti će pamtiti boravak u vašem smještaju kao jedno nezaboravno iskustvo, a potencijalno će odabrati vaš apartman, sobu ili kuću za odmor svojim ljetnim smještajem u budućnosti. U pismu dobrodošlice uz kratak uvod u kojem ćete se zahvaliti gostima i poželjeti im dobar boravak, navedite neke lokacije koje obilježavaju vaše mjesto te im preporučite zanimljive lokacije koje mogu posjetiti.

PISMO DOBRODOSLICE
Izvor: Unsplash/ Aaron Burden

Prije nego što dočekate svoje goste, oglasite svoj smještaj na platformi PrivatniSmjestaj.hr!