BICIKLIZAM I VODENI SPORTOVI UZ UDOBAN PRIVATNI SMJEŠTAJ U OPATIJI 1

BICIKLIZAM I VODENI SPORTOVI UZ UDOBAN PRIVATNI SMJEŠTAJ U OPATIJI

Opatija se smjestila na Kvarneru u blizini Rijeke, a poznata je posjetiteljima po dugim šetnjama i lijepim vrtovima, ipak mnogi ljubitelji sporta i rekreacije rado odlaze u Opatiju kako bi uživali u sportu, a između ostaloga i u bliciklizmu i vodenim sportovima. Ovaj šarmantni gradić obiluje udobnim privatnim smještajima na izvrsnim lokacijama, stoga popis razloga zašto posjetiti Opatiju samo se povećava.

BICIKLIZAM U OPATIJI

Biciklirati u Opatiji mogu svi, oni koji to rade rekreativno ili da bi došli od točke a do točke b, ali i oni kojima je biciklizam strast i vole brdski biciklizam. U zaleđu opatijske rivijere postoje brojne mogućnosti za planinarenje, treking i vožnju biciklom, a uz te staze često su poučne ploče na kojima se može upoznati povijest i tradicija prostora, stoga osim sporta, biciklizam u Opatiji donosi i zanimljivosti. Brdski biciklisti, kojih je godinama sve više, jako vole Opatiju jer u njezinom zaleđu nalaze se šumske ceste i staze koje su pogodne za ovaj sport. U Parku prirode Učka, koji se nalazi 20-ak minuta vožnje od centra Opatije, nalazi se osam staza pogodnih za brdski biciklizam, a Hike&Bike staze nalaze se u zaleđu Matulja, ali slične postoje i u kastavskim šumama Lozi i Lužini. Na nekim stazama se u proljeće i jesen održavaju biciklijade za cijelu obitelj, a tada su one rekreativnog tipa. Ako ljetujete u Opatiji ili ste odabrali Opatiju kao svoje odredište za putovanje u nekom drugom dobu godine, a želite iskusiti biciklizam u ovom području, ne morate se brinuti i od kuće voziti bicikle na put. U gradu postoji nekoliko mjesta na kojima možete iznajmiti bicikle i pustiti se u novu biciklističku avanturu zdravog duha i predivne prirode Kvarnera.

BICIKLIZAM I VODENI SPORTOVI UZ UDOBAN PRIVATNI SMJEŠTAJ U OPATIJI 2
Izvor: Pexels/Sebastian Voortman

VODENI SPORTOVI OPATIJA

Ako tijekom ljeta želite uživati više u vodi, a manje u kopnu, a veliki ste zaljubljenici u sport, tada u Opatiji i njezinoj okolici morate se okušati u nekom od sportova na vodi. Jedan od najpoznatijih sportova na vodi koji se veže uz Opatiju je jedrenje, a postoji čak i jedriličarski klub. Opatija je mjesto jedriličarskih natjecanja. Ipak, ne morate biti profesionalci da biste jedrili jer u Opatiji postoji škola u kojoj to možete naučiti i sigurno se otisnuti na more u ovom sportu. Ljubitelji adrenalina zaljubit će se u Opatiju – skijanje na vodi, parasaling, wakeboarding i jet-ski su samo neki od avanturističkih sportova od kojih će vam srce zakucati brže, a krv se zagrijati. Na opatijskoj obali možete pronaći brojne centre koji iznajmljuju opremu i nude obuku kako bi uživanje u adrenalinu bilo u potpunosti sigurno. Podvodni svijet Jadranskog mora privlači mnoge, stoga ako želite u organiziranoj skupini pod budnim okom stručnjaka zaroniti u jadranske dubine, u Opatiji to možete. Na opatijskim plažama možete iznajmiti pedaline ako ne volite ekstremne sportove, a volite sport na moru. Njima možete s društvom otpedalirati dalje od obale i uživati u tome što vas more okružuje sa svih strana. Oni s dobrom ravnotežom, a željni istraživanja, mogu iznajmiti SUP daske na kojima mogu odveslati dalje od obale, ali osim divnih doživljaja mora i prirode, radi se o dobroj vježbi i vještini. Iznajmljivači vodenih atrakcija uglavnom nude upute korisnicima, bar kratku obuku o korištenju opreme i sigurnosne upute, što vam svakako može koristiti ako niste iskusni u vodenim sportovima. Osim navedenih, u Opatiji možete kneeboardati, voziti se brzim čamcem, voziti se padobranom za 6 osoba, voziti se u banana čamcu i slično. Vodeni sportovi nepresušan su izvor zabave za uživanje u moru i adrenalinu, a izbor je takav da za svakoga ima ponešto.

BICIKLIZAM I VODENI SPORTOVI UZ UDOBAN PRIVATNI SMJEŠTAJ U OPATIJI 3
Izvor: Pexels/ Laura Stanley

PRIVATNI SMJEŠTAJI U OPATIJI

Privatne smještaje u Opatiji – apartmane, studio apartmane, sobe i kuće za odmor možete brzo i lako rezervirati na našem portalu. Pod Kamo putjete? upišite Opatija, ali i bilo koje drugo željeno mjesto u Hrvatskoj, potom datum prijave i odjave u smještaj koji vam odgovara i broj gostiju za koji tražite smještajnu jedinicu. Ako vam datum nije važan, već ga možete odabrati prema željenoj jedinici privatnog smještaja, polje prijave i odjave ostavite prazno. Klikom na pretraži pokazat će vam se svi dostupni smještaji u Opatiji slobodni u vašim željenim datumima za traženi broj gostiju. Na karti s desne strane ekrana možete vidjeti lokacije navedenih smještaja, a klikom na cijenu noćenja možete odabrati smještaj prema lokaciji. Apartmani i ostali privatni smještaji na našem portalu u Opatiji nude puno zelenila, što je nekako mnogima i prva asocijacija na Opatiju, a kao i sama Opatija pomno su uređeni. Neki od njih imaju očaravajući pogled na more, a većina ima dostupan parking što vam može biti posebno važno ako putujete automobilom.

BICIKLIZAM I VODENI SPORTOVI UZ UDOBAN PRIVATNI SMJEŠTAJ U OPATIJI 4
Izvor: Unsplash/ Timothy Buck

Opatija je poznata kao romantično odredište, izvrsno za duge šetnje Lungomare šetnicom, uživanje u prekrasnim parkovima i šumu Jadranskog mora. Ipak, Opatija nudi i mogućnosti za istraživanje prirode biciklima, planinarenjem ili šetanjem, a u Jadranskom moru možete uživati u vodenim sportovima, bilo da se radi o mirnijim pedalinama ili adrenalinskom jet-skiju. Svoj smještaj u Opatiji pronađite brzo i jednostavno na našem portalu, a ako posjedujete jedinicu privatnog smještaja u Opatiji, možete je besplatno oglasiti kod nas.